Zelenskis aicina Trampu izklāstīt savu plānu, kā izbeigt karu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien, 3.jūlijā, aicināja Donaldu Trampu (Donald Trump) atklāt savu plānu, kā izbeigt Krievijas karu Ukrainā pirms prezidenta vēlēšanām ASV, pēc tam, kad Tramps pagājušajā nedēļā prezidenta debatēs apgalvoja, ka viņš varētu ātri atrisināt konfliktu, ja tiktu pārvēlēts, ziņo “Politico”.

Tramps ir atkārtoti norādījis, ka kara izbeigšana būtu prioritāte, ja viņš atkal kļūtu par prezidentu, lai gan viņš nav publiski atklājis savus plānus attiecībā uz Ukrainu.

“Ja Tramps zina, kā izbeigt šo karu, viņam par to mums jāpastāsta jau šodien,”

intervijā “Bloomberg TV” sacīja Zelenskis. “Ja pastāv risks Ukrainas neatkarībai, ja pastāv risks, ka mēs zaudējam valstiskumu – mēs vēlamies būt tam gatavi.”

Zelenskis sacīja, ka viņš vēlas saprast, vai pēc 5.novembra vēlēšanām Ukraina joprojām saņems spēcīgo ASV atbalstu.

Viņš ierosināja, ka, lai gan vēlēšanu dēļ detalizēti plāni varētu netikt publiskoti, Ukrainai par tiem būtu jāzina, lai varētu sagatavoties gaidāmajam, apgalvojot, ka šādi lēmumi būtiski ietekmē Ukrainas iedzīvotāju dzīvi.

Tramps pagājušās nedēļas debatēs noraidīja Putina ultimātu atdot Krievijai četrus Ukrainas reģionus kā nosacījumu, lai izbeigtu karu.

Tomēr Trampa padomnieki un amatpersonas informējušas “Politico”, ka Tramps apsver potenciālu vienošanos, kurā NATO atturas no tālākas paplašināšanās uz austrumiem, proti, attiecībā uz Ukrainu un Gruziju un ka varētu tikt risinātas sarunas ar Putinu par to, cik lielu teritoriju Krievija varētu saglabāt Ukrainā.

Lasiet arī: Zelenska palīgs: Ukraina nav gatava kompromisam ar Krieviju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas