Zelenskis: Kopš Krievijas veiktās masveida bombardēšanas iznīcināti 30% Ukrainas elektrostaciju

Kopš 10.oktobra ir iznīcināti 30% Ukrainas elektrostaciju, izraisot masveida elektrības padeves pārtraukumus visā valstī, savā Twitter kontā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

«Vēl viens Krievijas teroristu uzbrukumu veids: uzbrukumi Ukrainas enerģētikas un kritiskajai infrastruktūrai,» raksta Zelenskis, piebilstot, ka sarunas ar Putina režīmu vairs nav iespējamas.

Kā informē britu medijs BBC, Krievijas bruņotie spēki kārtējo ir mērķtiecīgi uzbrukuši Ukrainas enerģētikas infrastruktūrām, atstājot daļu Kijivas un citas Ukrainas pilsētas bez elektrības un ūdens.

Šodien, 18.oktobrī, īsi pēc pulskten 9.00 (pēc vietējā laika) Ukrainas galvaspilsētā atskanēja sprādzieni, un no elektrostacijas netālu no Dņepras upes pacēlās dūmu gūzma.

Tādējādi Kijevā okupantu triecieni pa elektrostaciju bez elektrības un ūdens atstāja Troješčinas rajonu Dņepras upes krastā. Tāpat elektroapgāde un ūdensapgāde tika pārtraukta Dņepras centrālajā pilsētā, kur nopietni bojāti tika divi enerģētikas infrastruktūras objekti.

Okupantu uzbrukumu dēļ, elektroenerģija un ūdens padeve tika pārtraukta arī Žitomirā, kuras mērs jau paziņojis, ka pilsētā nav ne elektrības, ne ūdens un ka slimnīcas strādā, izmantojot rezerves jaudas.

Kā iepriekš BNN ziņoja, kopš 10.oktobra rīta ir nogranduši vairāki sprādzienu viļņi ne tikai Kijevā, bet visā Ukrainā – no Ļvivas valsts rietumos līdz Harkivai austrumos, no Ukrainas galvaspilsētas ziemeļos līdz Odesai dienvidos.

Saskaņā ar prezidenta Volodimira Zelenska teikto, Krievijas raķešu triecieni ir vērsti pret infrastruktūru visā valsts teritorijā. Vietnē Telegram publicētā videoierakstā viņš norādijis, ka ir cietuši enerģētikas objekti Kijivā, Ļvivā, Dņeprā, Vinicā, Zaporižjā, Harkivā un citos reģionos.

Lasiet arī: VIDEO | Iznīcinātājs–bumbvedējs Su–34 ietriecies daudzdzīvokļu ēkā Krievijā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas