Zinību dienā Rīgā būs izklaides pasākumi un bezmaksas sabiedriskais transports

Sagaidot jaunā mācību gada sākumu, piektdien, 1.septembrī, bērni un jaunieši tiek aicināti svinēt Zinību dienu pasākumos Rīgas centrā un apkaimēs, vēsta galvaspilsētas pašvaldība. Tāpat viņus gaida interešu izglītībai veltītās Atvērto durvju dienas, kas turpināsies līdz 22.septembrim.

Atzīmējot Zinību dienu, galvaspilsētā būs pieejams arī bezmaksas sabiedriskais transports.

Vērmanes dārzā 1. septembrī no pulksten 17.00 līdz 19.00 norisināsies repa minifestivāls, kurā uzstāsies grupa sivmoneyy, Grēta un repa apvienība Siera plate.

Nordeķu parkā jau no pulksten 14.00 līdz pat 21.00 ikviens tiek aicināts uz dažādu mūzikas žanru izpildītāju koncertiem. Te pulksten 17.00 paredzēts Rīgas 34. vidusskolas vokālās studijas koncerts; pulksten 18.00 – skaņu mākslinieka Maksima Šenteļeva performance; pulksten 19.00 uzstāsies Rīgas Doma kora skolas džeza programmas audzēkņi; savukārt pulksten 20.00 pasākumu noslēgs hip-hop mākslinieks Fiņķis. Visu pasākuma laiku darbosies arī mākslas un kustību darbnīcas bērniem.

Rātslaukumā rīkotajā pasākumā Ar jaunu sparu zinību dzīlēs Zinību dienas svētkos no pulksten 17.00 līdz 22.00 uzstāsies vokālie ansambļi Kolibri, Dzeguzīte, Rīgas doma kora skolas džeza grupa Viens likums. Tāpat izskanēs latviešu animācijas un kinofilmu mūzikas koncertprogramma bērniem, kurā visu iemīļotās dziesmas izpildīs solisti Kristīne Pāže un Didzis Bardo.

Pasākumu noslēgs grupas Pirmais kurss un Citi zēni.

Tāpat 1.septembrī paredzēta kultūras programma kultūrtelpā Strops Pļavnieku Zaļajā birzī, kurā ikvienam interesentam būs iespējams noskatīties gan Rīgas Tehniskās universitātes bērnu un jauniešu zinātkāres centra Futurimo Rīga zinātnisko šovu ar laboratoriskiem elementiem, gan – pēc šova – Zīmējumu teātra izrādi Trīs labas lietas.

***

Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas atgādina, ka līdz ar 1. septembri sākas Atvērto durvju dienas interešu izglītības centros, piedāvājot iepazīt un izvēlēties sev noderīgas un saistošas nodarbības. 

Šajā dienā no pulksten 11.00 līdz 15.00 bērnu un jauniešu centrā Laimīte (Sarkandaugavas ielā 24 un Baltāsbaznīcas ielā 14) norisināsies Atvērto durvju diena Svētki mūsmājās. Savukārt Bolderājā no pulksten 15.00 līdz 17.30 Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas teritorijā (Miglas ielā 9) būs iespēja iepazīties ar interešu izglītības nodarbību piedāvājumu un pieteikties pulciņos un kolektīvos.

Lasiet arī: Rinkēvičs: Pedagogiem jāatceras, ka ar savu rīcību tie rāda piemēru audzēkņiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas