Zviedrija ieceļ jaunu ārlietu ministri, kas sola turpināt atbalstīt Ukrainu

Zviedrija otrdien, 10.septembrī, iecēla bijušo migrācijas lietu vadītāju Mariju Malmeri Stenergardi (Maria Malmer Stenergard) ārlietu ministres amatā, kura vadīs politiku Ukrainas jautājumā tikai sešus mēnešus pēc tam, kad viņas priekšgājējs Tūbiass Billstrēms (Tobias Billstrom), kurš pagājušajā nedēļā paziņoja, ka atkāpjas no amata, un kura atkāpšanās noveda pie plašām valdības pārmaiņām, palīdzēja nodrošināt Zviedrijas iestāšanos NATO, ziņo “Reuters”.

NATO jaunākā dalībvalsts, tāpat kā lielākā daļa Eiropas, cenšas palielināt savu militāro spēku un vienlaikus stingri atbalsta Ukrainu, un šonedēļ paziņoja par savu 17.palīdzības paketi.

“Atbalsts Ukrainai ir lielākais ārpolitikas uzdevums turpmākajiem gadiem,” savā uzrunā jaunajā parlamenta sesijā, izklāstot savas politikas prioritātes, sacīja premjerministrs Ulfs Kristersons (Ulf Kristersson).

“Zviedrija atbalstīs Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.”

Jaunā ārlietu ministre preses konferencē sacīja, ka ir svarīgi turpināt veikt spiedienu uz Krieviju ar sankcijām un strādāt, lai panāktu Ukrainas dalību Eiropas Savienībā (ES).

“Šis ir, īpaši pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, svarīgs laiks, kas ietekmē visu, ko darām,” viņa sacīja. “Tajā pašā laikā tas parāda ārpolitikas nozīmi, un ES sadarbība tagad ir svarīgāka nekā jebkad.”

Valdošās Kristersona labējās Mērenās partijas pārstāve Stenergarda, bija valdības veiktās imigrācijas politikas reformas seja – radikālu pārmaiņu, kas tika veiktas sadarbībā ar galēji labējiem Zviedrijas demokrātiem un ko kritizēja daži cilvēktiesību aizstāvji.

Kristersona valdība šomēnes budžeta likumprojektā plāno samazināt ienākuma nodokļus, vienlaikus koncentrējoties uz noziedzīgo grupējumu apkarošanu un imigrācijas politikas maiņu.

“Valdība pašlaik veic paradigmas maiņu, un tās ietekme jau ir acīmredzama. Patvēruma meklētāju skaits ir strauji samazinājies, un paredzams, ka šogad tas būs 2000.gadu zemākais rādītājs,” viņš sacīja parlamentā.

Migrācijas amatu pārņems Johans Forsels (Johan Forssell), kurš iepriekš bija starptautiskās attīstības ministrs.

Lasiet arī: VIDEO | Eiropas mediji Trampa un Harisas debatēs par uzvarētāju atzīst Harisu, Maskam sakot, ka debates “nebija godīgas”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas