14 dzērājšoferi apturēti diennakts laikā, pieciem draud kriminālatbildība un auto konfiskācija

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 14 automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem astoņiem šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili.

Pieci stipri iereibuši transportlīdzekļu vadītāji apturēti Rīgas reģionā, bet pa vienam –Kurzemē, Latgalē un Zemgalē, ziņo policijā,

Likumsargi atgādina, ka par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī trīs no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, tātad viņiem spēkrats tiks konfiscēts, bet pārējiem pieciem būs jāmaksā valstij naudas summa atkarībā no pārkāpumā izmantotā transportlīdzekļa vērtības.

Seši apturētie transportlīdzekļu vadītāji, kuram alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm, tiks cauri ar administratīvo atbildību.

Kā ziņots, diennakts laikā VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 457 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēts 221 atļautā braukšanas ātruma pārkāpums un pieķerti trīs agresīvi braucēji.

Lasiet arī: Vāc parakstus par Liepājas šosejas pārbūvi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas