Veselības aprūpes sistēma ir jāuzlabo, uzskata premjers

Latvijas veselības aprūpes sistēmā ir nepieciešami vairāki uzlabojumi, šādu nostāju intervijā LTV Rīta panorāmai atkārtoti pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lūgts komentēt Slimnīcu biedrības apgalvojumus, ka gada beigās budžeta līdzekļu trūkuma dēļ Latvijas veselības aprūpes sistēma var nonākt situācijā, kad vairs netiek sniegti valsts apmaksāti izmeklējumi, Kariņš sacīja, ka par Veselības ministrijas (VM) iekšējām naudas plūsmām neesot informēts.

Vienlaikus viņš atkārtoti pauda pozīciju, ka

“mums ir daudz kas jāuzlabo veselības aprūpes sistēmā”, piemēram, jāveic uzlabojumi slimnīcu tīklā,

ar ko būšot iespējams racionālāk izlietot tos līdzekļus, kas valstij ir.

Premjers uzsvēra, ka budžeta līdzekļu gan dažādās medicīnas nozarēs, gan citviet trūkst vienmēr, lai arī nozarē ik gadu tiekot ieguldīts jauns papildu finansējums.

Politiķis gan atzina, ka VM pašlaik gatavotās slimnīcu līmeņu izmaiņas varētu nedot ietaupījumu jau šogad, tāpēc ministri lūgti meklēt savos resoros budžeta programmas, kas varētu netikt apgūtas, lai naudu pārdalītu par labu programmām, kurās tās trūkst akūtāk.

Viņš atkārtoti pauda, ka katru gadu netiekot izmantoti ap 100 miljoni eiro budžeta līdzekļu.

Kariņš atzina, ka ministri gan nav pārāk atsaucīgi ietaupīšanas iespēju meklēšanā un katrs tomēr vairāk gādā par savu šauro sfēru. Ja ministrijas pašas neatradīs naudas pārdales iespējas, tad varot nākties iejaukties no malas, un Finanšu ministrija ar savu redzējumu varētu nākt ap jūnija vidu.

Kā ziņots, Ministru prezidents Kariņš ir uzdevis ministrijām līdz maija beigām savos budžetos pārskatīt izdevumus, lai meklētu papildu finansējumu veselības aprūpes un izglītības nozarēm.

Apvienotā saraksta virzītā veselības ministre Līga Meņģelsone ir izteikusies, ka veselības nozarei šogad vajadzētu papildu 150 miljonus eiro.

Lasiet arī: Žurnāls: Brigmanis deklarējis arī ienākumus no laimestiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas