Nedēļas sākums būs silts, tās izskaņā kļūs vēsāks

Jaunās darba nedēļas sākumā vietām, galvenokārt valsts austrumos, īslaicīgi līs un var veidoties arī pērkona negaiss, mums vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. 

Lai gan nedēļas pirmajā pusē termometra stabiņš dienas laikā daudzviet pārsniegs +20 grādu (pēc Celsija) atzīmi, nedēļas nogalē gaisa temperatūra kritīsies un kļūs vēsāk,

naktīs iespējama salna.

Nedēļas izskaņā sagaidāma arī vēja pastiprināšanās.

Nedēļas sākumā sauli brīžiem aizsegs mākoņi un pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš. Gan pirmdien, gan otrdien vietām valsts austrumos gaidāms īslaicīgs lietus, kā arī iespējama pērkona negaisa veidošanās. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +5…+11 grādiem, savukārt diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra sasniegs +18…+23 grādus, piekrastes rajonos būs nedaudz vēsāk, tur +15…+17 grādi.

Nedēļas vidū laiks būs sauss un mierīgs, pūtīs lēns vējš. Nakts stundās gaisa temperatūra svārstīsies +9…+14 grādu robežās, bet dienas laikā tā būs +18…+24 grādu robežās. Taču ūdens tuvumā gaiss būs par dažiem grādiem vēsāks.

Nedēļas izskaņā vietām uzlīs. Gaidāma ziemeļrietumu, rietumu vēja pastiprināšanās, daudzviet tas būs brāzmains. Kā arī, ieplūstot vēsākam gaisam, pazemināsies gaisa temperatūra. Naktis būs dzestrākas, termometra stabiņam vietām noslīdot līdz pat +4…+6 grādu atzīmei. Vietām iespējama arī salna, dienās gaisa temperatūra daudzviet svārstīsies ap +13…+18 grādiem.

Laikam pārsvarā saglabājoties sausam, valsts lielākajā daļā joprojām ir augsta ugunsbīstamība, tāpēc mēs tiekam aicināti būt īpaši atbildīgiem un piesardzīgiem, dodoties pie dabas. Meteorologi arī vēlas atgādināt, ka UV indekss dienas vidū un pēcpusdienā būs vidēji augsts līdz augsts, tāpēc ilgstoša uzturēšanās tiešos saules staros nav vēlama. Par šī indeksa mērījumiem vairāk lasiet šeit.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas