RECEPTES| Gatavojam pirmās sēnes

Pēc spēcīgajām lietusgāzēm mežā parādījušās jau pirmās rudens vēstneses- sēnes. Gadījumam, ja ir apnikušas tradicionālās sēņu receptes, ļaujies eksperimentiem un pagatavo sēņu kapučīno!

Sēņu kapučīno

Sastāvdaļas:

  • Baravikas- 500g
  • Šalotes sīpoli- 2 gab.
  • Ķiploks- 2 daiviņas
  • Sviests – 50 g
  • Timiāns- 1 zariņš
  • Otrā spieduma olīveļļa – 1 ēd.k.
  • Saldais krējums- 150 ml
  • Vistas buljons- 100ml
  • Piens 3,2% – 100ml

Pagatavošana:

  1. Šalotes sīpolus un ķiplokus sakapā, un cep sviestā ar eļļu.
  2. Pievieno timiāna zariņu.
  3. Ļoti svarīgi ir cept uz vidējas uguns, lai nepiedeg sīpols un ķiploks. Tos cep aptuveni 5 min.
  4. Liek uz pannas notīrītas, sagrieztas baravikas un gatavo tās līdz ir apcepušās smuki brūnas.
  5. Tad pievieno vistas buljonu un lēni vāra 10 min. Pievieno saldo krējumu un karsē vēl 15 min.
  6. Tad visu sablendē , liek atpakaļ katlā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  7. Zupu salej kafijas krūzītēs.
  8. Pienu uzsilda un saputo ar putojamo slotiņu, ja ir pieejams piena putotājs, tad var izmantot to.
  9. Piena putas kārto uz zupas, lai tā izskatās kā kapučīno.

Lasiet arī: RECEPTES| Trīs idejas gardiem un sātīgiem burgeriem

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas