Ķirsis brīdina: ‘Rail Baltica’ bez Rīgas – zaudējums Latvijai, ieguvums Igaunijai

Naudas dzelzceļa trases “Rail Baltica” izbūvei trūkst, bet tajā neiekļaut Rīgu kā pieturvietu nozīmētu uzdāvināt naudu igauņiem, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Labrīt” sacīja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”), teikts sabiedriskajā medijā lsm.lv

Raidījumā viņš piekrita, ka pašvaldībai ir bažas, ka, neatrodot naudu, Rīga varētu tikt pie virknes nepabeigtu būvju pilsētas centrā. Mērs pauda cerību, ka valdība atradīs veidu, lai tā tas nebūtu.

“Saprotu, ka pamattrasei nauda ir, bet atzaram uz Rīgu [nav]. Bet šis projekts bez Rīgas iekļaušanas tajā būtu uzdāvināt naudu igauņiem, jo tas praktiski savienotu Tallinu ar Berlīni. Labākajā gadījumā Salaspili vai Vangažus [ar Berlīni],” raidījumam norāda Rīgas mērs.

Ķirsis sabiedriskajā medijā uzsver: “Tāpat neviens nerunā par to, ka no Rīgas pašvaldības būs vajadzīgi vairāki simti miljoni eiro. Šobrīd runā tikai par šīm divām pamata sliedēm, bet no pilsētas puses arī ir jāiegulda nauda, lai visa teritorija ap stacijām un šķērsojumiem tiktu sakārtota.”

Lasiet arī: Ķirsis: Par Andrejsalas attīstītājiem sarkanā lampiņa nebija iedegusies nevienai iestādei

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas