Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss

Saule mīsies ar mākoņiem, kas trešdien, 12.jūnijā, un ceturtdien vietām, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, atnesīs lietus, dažviet iespējams arī pērkona negaisu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas dažbrīd kļūs brāzmains. Diennakts tumšajās stundās gaisa temperatūra pieturēsies +6…+13 grādu robežās. Dienās gaiss iesils līdz +15….+21 grādiem. 

Sinoptiķi norāda, ka darba nedēļas izskaņā atmosfēras spiediens turpinās pakāpeniski paaugstināties. Lietaināka būs piektdiena un svētdiena, vietām iespējams veidosies arī negaisa mākoņi, kas atnesīs pērkonu un zibeni, taču sestdiena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem.

Arī vējš pakāpeniski pierims un būs galvenokārt lēns. Līdzīgi kā iepriekšējās naktīs gaiss atdzisīs līdz +7…+14 grādiem. Dienās tas iesils līdz +14…+21 grādam, tomēr pašā nedēļas izskaņā pakāpeniski atgriezīsies siltums – jau svētdien dažviet termometra stabiņš pakāpsies līdz +24 grādu atzīmei. Nākamās nedēļas sākumā turpināsies siltākas gaisa masas ieplūšana mūsu reģionā. 

Lasiet arī: Viedoklis: Vai Dombrovska kandidēšana uz “augsto” krēslu ir politiskā loģika vai kandidātu trūkums?
 
 
 Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas