Brīvdienu laikapstākļi: Saule, mākoņi un pērkona lietusgāzes

Brīvdienās saule mīsies ar mākoņiem, un saglabāsies lietains un vējains laiks. Sestdien lietus gaidāms vien vietām, galvenokārt ziemeļu rajonos, kā arī iespējams veidosies negaisa mākoņi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Savukārt svētdienas rīta Latviju no rietumiem sāks šķērsos nokrišņu zona – valsts austrumos gaidāmas pat stipras pērkona lietusgāzes. Vējš lielākoties pūtīs no dienvidrietumiem, dienvidiem, un svētdien piekrastē un austrumu rajonos, tas brāzmās sasniegs 15-19 m/s. Minimālā gaisa temperatūra sestdien būs +8…+15 grādi, tomēr naktī uz svētdienu +14…+19 grādi. Dienās gaiss iesils līdz +19…+25 grādiem, svētdien daudzviet austrumos līdz pat +25…+30 grādiem.

Sinoptiķi norāda, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi saglabāsies līdzīgi –laiks būs lietains, vienīgi dienas būs vasarīgi siltas.

Maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā Latvijas teritorijas gaidāma +20…+25 grādu robežās, nedēļas vidū daudzviet tiks pārsniegta +25 grādu atzīme, vēsākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos. Naktīs gaisa temperatūra būs līdzīga kā nedēļas izskaņā.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Sinkēvičs iecelts par Zaļo/EBA priekšsēdētāja vietnieku; bijušais psihologs apcietināts par dzimumnoziegumiem pret migrantiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas