Latviju piemeklē reta vasaras vētra: centrālajos rajonos gaidāms ekstremāli stiprs lietus

Nedēļas sākumā laika apstākļus turpinās noteiks aktīva ciklona darbība. Pirmdien, 29.jūlijā, laiks būs apmācies, daudzviet mākoņi nesīs ilgstošu un stipru lietu, bet centrālajos rajonos nokrišņi būs pat ekstremāli stipri, vietām gaidāms arī pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas brāzmās sasniegs 19-24 m/s, bet līča dienvidu piekrastē pat līdz 29 m/s.  Sinoptiķi atzīmē, ka vasarā Ziemeļeiropā šādas vētras ir ļoti reti sastopamas. Plašāk lasiet šeit: https://videscentrs.lvgmc.lv/jaunumi/291365478.

Austrumu rajonos vējš būs mierīgāks un pūtīs lēni līdz mēreni no austrumu puses. Naktī gaiss atdzisis līdz +12…+17 grādiem, un dienā iesils vien līdz +17…+21 grādam.

Otrdien ciklona ietekme mazināsies, tomēr lielākajā valsts daļā tā joprojām būs jūtama. Mākoņu kļūs nedaudz mazāk, bet centrālajos un austrumu rajonos tie nesīs īslaicīgu lietu, kā arī vietām stipras lietusgāzes un pērkona negaisu. Turpinās pūst mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 m/s, tomēr, sākot ar rītu, vējš pakāpeniski sāks pierimt. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +16…+19 grādi. Dienā termometra stabiņš paaugstināsies līdz +20…+22 grādiem, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

No nedēļas vidus ciklons atkāpsies un atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies, tādēļ debesis biežāk skaidrosies, lietus būs neliels un tas līs vien atsevišķos rajonos. Pierims arī vējš un lielākoties tas pūtīs lēni līdz mēreni no rietumu puses. Pēc šī brīža prognozes, augusta pirmās dienas arī sagaidīsim ar mēreni siltu laiku, naktīs gaisa temperatūra būs +12…+18 grādu robežās, bet dienās neiesils vairāk par +24 grādiem.

Lasiet arī: Autovadītāji pirmdien Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas