Par diviem amatiem Pasažieru vilciena padomē cīnīsies 13 pretendenti

AS “Pasažieru vilciens” neatkarīgo padomes locekļu nominācijas komisija nolēmusi uz konkursa otro kārtu virzīt 13 kandidātus, kas pretendē uz padomes locekļa amatu ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā un padomes locekļa amatu ar kompetenci stratēģijas izstrādes un īstenošanas jomā, korporatīvas pārvaldības jomā.

Atlases pirmajā kārtā komisija vērtēja kandidātu atbilstību izvirzītajām obligātajām prasībām un profesionālo darba pieredzi, pamatojoties uz kandidātu iesniegtajiem apliecinošajiem dokumentiem, informē uzņēmums.

Padomes locekļa amatā uz otro kārtu izvirzīti: ar kompetenci finanšu jautājumu un audita jomā, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā – astoņi pretendenti; ar kompetenci stratēģijas izstrādes un īstenošanas jomā, korporatīvas pārvaldības jomā – pieci pretendenti.

Konkursa otrās kārtas laikā paredzētas pretendentu intervijas, kuru laikā konkursa dalībnieki nominācijas komisijai prezentēs savu stratēģisko redzējumu par AS “Pasažieru vilciens” galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniegs ieskatu svarīgākajās prioritātēs un izklāstīs priekšlikumus to īstenošanai.

Uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, orientāciju uz attīstību, plānošanu un organizēšanu, lēmumu pieņemšanu un atbildību, pozitīvu attiecību veidošanu un uzturēšanu.

Konkursa noslēgumā uz katru padomes locekļa amatu viens vai divi visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks izvirzīti Satiksmes ministrijai prioritārā secībā galīgā lēmuma pieņemšanai un kandidātu iecelšanai amatos.

Kā ziņots iepriekš, konkurss tika izsludināts uz trim padomes locekļu amatiem, taču, izvērtējot kandidātu iesniegtos dokumentus, nominācijas komisija secināja, ka lielākoties pieteikumi uz padomes locekļa amatu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas jomas, uzņēmumu un komandas vadības, iesaistīto pušu vadības profilā ir neatbilstoši. Līdz ar to, lai nodrošinātu lielāku kandidātu skaitu šajā padomes locekļa profilā, nominācijas komisija vienojās pieteikšanos uz šo padomes locekļa amatu pagarināt līdz 18.augustam.

Pretendentu nominācijas komisiju vada Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne. Komisijas sastāvā ir Satiksmes ministrijas Valsts kapitāla daļu pārvaldības departamenta direktore Inguna Strautmane un Satiksmes ministrijas Dzelzceļa politikas un infrastruktūras departamenta direktora vietnieks, Dzelzceļa nodaļas vadītājs Patriks Markēvičs. Tāpat kā neatkarīgie eksperti ar balsstiesībām piesaistīti: Biedrības “Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija” (LPPA) prezidents Ivo Ošenieks un Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības Darba aizsardzības nodaļas vadītājs Vladimirs Novikovs. Kandidātu novērtēšanai un atlasei piesaistīts personāla atlases uzņēmums SIA “ASTRAL Executive Search”.

Lasiet arī: VIDEO | Tramps apsūdz savu sāncensi Herisu par savas rases izmantošanu politiskos nolūkos

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas