Ukraina veic lielāko dronu uzbrukumu četriem Krievijas lidlaukiem

Ukraina trešdien, 14.augustā, apstiprināja, ka naktī uz trešdienu tā veica savu lielāko tāla darbības rādiusa dronu uzbrukumu četriem Krievijas militārajiem lidlaukiem, prezidentam Volodimirs Zelenskim sakot, ka uzbrukums veikts “tieši laikā”, ziņo “Reuters” un “The Kyiv Independent”.

Tikmēr Kurskas apgabala gubernatora pienākumu izpildītājs Aleksejs Smirnovs vēlu trešdien “Telegram” paziņojis, ka Krievijas Kurskas apgabala varasiestādes ir nolēmušas evakuēt iedzīvotājus no Gluškovas rajona, ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku nepārtraukto virzību uz pierobežas reģionu.

Ukrainas ģenerālštābs “Telegram” paziņojis, ka tika skartas aviobāzes “Halino”, “Savasļeika”, “Borisogļebska” un “Baltimora” Voroņežas, Kurskas un Ņižņijnovgorodas apgabalos, uzbrukumu, norādot, ka minētajos lidlaukos atradās iznīcinātāji-bumbvedēji “Su-34”, iznīcinātāji “Su-35” un citas lidmašīnas. 

“Galvenie mērķi bija degvielas un eļļu noliktavas un aviācijas ieroči,” norādīja štābs, piebilstot, ka uzbrukuma rezultāti tiek precizēti.

Plaša mēroga dronu uzbrukumu veica Ukrainas Drošības dienests (SBU) sadarbībā ar Gaisa spēkiem, Speciālo operāciju spēkiem, Bezpilota sistēmu spēkiem un militārās izlūkošanas aģentūru (HUR), atklāja SBU avots.

Kijivas drošības spēku avots sacīja, ka trieciena mērķis bija mazināt Maskavas iespējas izmantot kara lidmašīnas, lai veiktu spārnoto bumbu uzbrukumus Ukrainai.

“Paldies par precīzajiem, laikus veiktajiem un efektīvajiem triecieniem Krievijas lidlaukiem. Ukrainas droni darbojas tieši tā, kā tiem vajadzētu,” sacīja Zelenskis, trešdien uzrunājot karavīrus.

Uzbrukums lidlaukiem notika laikā, kad Ukrainas karaspēks cenšas virzīties uz priekšu Krievijas Kurskas reģionā pēc tam, kad tas uzsāka pārsteiguma operāciju, kas devusi lielākos panākumus kaujas laukā kopš 2022.gada.

Lasiet arī: Ukraina turpina Kurskas iebrukumu, ko Baidens dēvē par “īstu dilemmu” Putinam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas