Jelgavas novada domē atkal mēģinās ievēlēt priekšsēdētāju

Pirmdien, 19.augustā, notiks ārkārtas Jelgavas novada domes sēde, kurā domnieki atkal mēģinās vienoties par jauno domes priekšsēdētāju, informē domē.

Novada pašvaldībā saņemts septiņu deputātu iesniegums ar aicinājumu sasaukt domes ārkārtas sēdi un skatīt jautājumu par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu. Sēdi plānots sasaukt pirmdien – 19.augustā, jo Pašvaldību likums paredz, ka ārkārtas domes sēde sasaucama trīs darba dienu laikā.

Iesnieguma autori ir trīs deputāti no Latvijas Zaļās partijas – Andris Ozoliņš, Jānis Kažotnieks un Ģirts Neija, Artūrs Semjonovs un Uldis Ainārs no “Jaunās vienotības”, kā arī Pēteris Veļeckis un Jānis Počs no Latvijas Zemnieku savienības. Deputāti savu iesniegumu pamato ar ilgstošo pašvaldības darbu bez domes priekšsēdētāja, kas var rezultēties ar domes atlaišanu.

No deputātu paustā secināms, ka vienošanās par iespējamo kandidatūru mēra amatam joprojām nav panākta un, līdzīgi kā iepriekš, tiek minēti vairāki uzvārdi.

Neija situāciju raksturoja kā “ar dakšām ūdenī”. Pēc viņa paustā, pašlaik sarunas notiek “krustu šķērsām”, taču vienošanās vēl nav. Viņš, cerot, ka domes priekšsēdētāju tomēr izdosies ievēlēt, pats šajā amatā labprātāk redzētu Ozoliņu.

Ozoliņu un Aināru kā iespējamos kandidātus min arī Semjonovs. Arī viņš aģentūrai LETA sacīja, ka “šobrīd īsti nav skaidrs”, kura kandidatūra tiks virzīta amatam. “Balsojums saliks visu pa plauktiem,” iespējamo sadarbošanos ar citām domē pārstāvētajām partijām komentēja deputāts.

Jelgavas novada domē darbs jau vairāk nekā četrus mēnešus rit bez domes priekšsēdētāja pēc tam, kad 3.aprīlī no amata atkāpās Madars Lasmanis (LA), savukārt 10.jūlijā domes priekšsēdētāju ievēlēt neizdevās.

Lasmanis par atkāpšanos no amata paziņoja 3.aprīlī, aptuveni stundu pirms Jelgavas novada domes sēdes, kurā bija paredzēts skatīt septiņu deputātu pieprasījumu atbrīvot viņu no amata saistībā ar divdomīgu video, kurā bija redzams, kā Lasmanis, attālināti vadot domes Budžeta komisijas sēdi no automašīnas, pievēršas kādas sievietes kājām.

Lasiet arī: Rīgas mērs atvainojas ģimenei, kuras bērns ir cietis vides objektā Vecrīgā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas