VIDEO | Taifūns Vjetnamā sagrauj tiltu

Vjetnamas ziemeļos pēc supertaifūna “Yagi” sabrucis satiksmes noslogots tilts, Sarkanajā upē iesviežot un nogremdējot desmit automašīnas un divus motorollerus, pirmdien, 9.septembrī, paziņoja premjerministra vietnieks Ho Duks Foks (Ho Duc Phoc), piebilstot, ka nav skaidrs, vai sabrukšanas rezultātā ir mirušie, taču vismaz trīs esot izglābti un 13 pazuduši, ziņo BBC.

Daļa no 375 metrus garā tilta joprojām stāv, un premjerministra vietnieks devis rīkojumu pēc iespējas ātrāk uzbūvēt pontonu tiltu.

 

Spēcīgākā šī gada vētra Āzijā “Yagi” ir prasījusi vismaz 59 cilvēku dzīvības, kopš tā sestdien sasniedza sauszemi Vjetnamā, nesot spēcīgus vējus ar ātrumu līdz 203 km/h un nodarot postījumus Vjetnamas ziemeļu daļā.

 

Vismaz 44 cilvēki, tostarp 68 gadus veca sieviete, gadu vecs zēns un jaundzimušais, gāja bojā taifūna izraisītajos zemes nogruvumos un plūdos, ziņo Vjetnamas Lauksaimniecības un lauku attīstības ministrija.

Vairāk nekā 240 cilvēku guvuši ievainojumus, 1,5 miljoni cilvēku joprojām ir bez elektrības, savukārt vētra ir nodarījusi plašus postījumus, noplēšot ēku jumtus un izgāžot kokus.

Lai gan vētra ir mazinājusies un kļuvusi par tropisko depresiju, varas iestādes ir brīdinājušas par lielākiem plūdiem un zemes nogruvumiem, vētrai virzoties uz rietumiem.

No Vjetnamas piekrastes pilsētām ir evakuēti gandrīz 50 000 cilvēku, un varasiestādes ir brīdinājušas palikt telpās.

Skolas uz laiku tika slēgtas 12 ziemeļu provincēs, tostarp Hanojā.

Pirms nokļūšanas Vjetnamā “Yagi” dienvidu Ķīnā un Filipīnās laupīja dzīvību 24 cilvēkiem.

Zinātnieki brīdina, ka klimata pārmaiņu dēļ taifūni un viesuļvētras kļūst spēcīgākas, biežākas un ilgākas. Siltāki okeāna ūdeņi veicina lielāku vēja ātrumu, un siltākā atmosfērā ir vairāk mitruma, kas izraisa spēcīgākus nokrišņus.

Lasiet arī: Bažījas, ka izvairīšanās no vakcinēšanās dēļ Latvijā noticis difterijas uzliesmojums

Lasiet arī: Grieķija ieviesīs kruīza kuģu nodokli, lai ierobežotu pārmērīgu tūrismu populārajās salās

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas