Polija izjaukusi Krievijas un Baltkrievijas diversantu operāciju

Polijas drošības dienesti ir neitralizējuši Krievijas un Baltkrievijas organizētu sabotāžas operāciju, kuras mērķis bija destabilizēt Polijas stāvokli, pirmdien, 9.septembrī, paziņoja premjerministra vietnieks Kšištofs Gavkovskis (Krzysztof Gawkowski), ziņo “Reuters”.

Viņš apgalvoja, ka diversanti, kas darbojās no Baltkrievijas sadarbojoties ar Krieviju, bija iefiltrējušies vietējās un centrālās valdības iestādēs, tostarp valsts uzņēmumos, kas bija saistīti ar militārajiem līgumiem.

“Baltkrievijas un Krievijas ārlietu dienestiem… bija konkrēts mērķis – izspiest informāciju, šantažēt indivīdus un iestādes, kā arī izvērst de facto kiberkaru,” sacīja Gavkovskis, kurš ir arī digitālo lietu ministrs.

Viņš sacīja, ka operatīvais mērķis – nozagt datus šantāžas nolūkos – ticis izjaukts.

Gavkovskis apgalvo, ka kopš pagājušā gada kiberuzbrukumu skaits ir divkāršojies, un tie ir vērsti pret Polijas organizācijām un iestādēm, tostarp loģistikas uzņēmumiem, kas veic militārās piegādes Ukrainai.

“Kibertelpā briesmas draud katru stundu, katru minūti. Nereti gadās, ka dienā notiek vairāk nekā tūkstoš incidentu,” sacīja Gavkovskis, kurš jūnijā paziņoja, ka Polija ir bloķējusi vairākus kiberuzbrukumus savai kritiskajai infrastruktūrai.

Polija arī vainojusi Krieviju sabotāžas un dedzināšanas operācijās tās teritorijā, norādot, ka Krievijas slepenie dienesti pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī aktīvi meklē informāciju par ieroču piegādēm Ukrainai.

Lasiet arī: Latvijā nokritis ar sprāgstvielām aprīkots “Shahed” tipa drons

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas