Lielbritānijā pārdod persikus no Fukusimas kodolkatastrofas reģiona

Britu luksusa preču mazumtirgotājs “Harrods” ir sācis pārdot persikus no Japānas Fukusimas reģiona par 80 mārciņām (94 eiro) par kasti ar trīs persikiem, tādējādi pirmo reizi Eiropas veikalā pārdodot augļus no 2011.gada kodolkatastrofas skartā reģiona, cenšoties atjaunot uzticību šā reģiona produktiem, otrdien, 10.septembrī, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Kopš 2011.gada Fukusimas kodolkatastrofas reģiona, kas ir otrs lielākais persiku audzētājs Japānā, saimniecības ir saskārušās ar grūtībām pārdot saražoto produkciju, pastāvot bažām par piesārņojumu.

Persiku pārdošana “Harrods” veikalā ir daļa no spēkstacijas operatora, Tokijas elektroenerģijas uzņēmuma (Tepco), centieniem atjaunot reģiona reputāciju starptautiskā mērogā. Tāpat oktobrī “Harrods” sāks tirgot arī vīnogu šķirni “Shine Muscat”, kas nāk no šī reģiona.

Tas tiek īstenots pēc tam, kad Apvienotā Karaliste atcēla importa ierobežojumus, kā arī uzņēmums “Tepco” rīko līdzīgas kampaņas tādās valstīs kā ASV, un Taizeme.

Visiem lauksaimniecības un zvejniecības produktiem, ko eksportē no šā reģiona, ir jāveic radiācijas testi.

Tomēr bažas par Fukusimas radiācijas paliekošajām sekām saglabājas.

Neraugoties uz ANO atbalstu, Japānas plāns izlaist attīrītos Fukusimas notekūdeņus Klusajā okeānā izsauca pretrunas. Ķīna un Krievija reaģēja, pārtraucot Japānas jūras produktu importu, norādot uz šaubām par atklātību, savukārt ASV militārie spēki Japānā vēlāk sāka tos iepirkt lielos apjomos.

Tikmēr Fukusimas Daiči spēkstacijas attīrīšanas darbi turpinās un ir atsākti, no jauna mēģinot no reaktoru iekšpuses izņemt radioaktīvās atlūzas, lai mēģinātu novērtēt stāvokli kodolreaktoru iekšienē, kas ir pirmais šāds pasākums kopš 2011.gada katastrofas.

Iepriekšējie mēģinājumi tika apturēti, jo bija problēmas ar aprīkojumu, un ārkārtēji augstais radiācijas līmenis prasa izmantot specializētus robotus.

Lasiet arī: ES Vestagere triumfē cīņā pret “Apple” nemaksātajiem nodokļiem un “Google” pretmonopola praksi

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas