Ministrija vēl klusē: atbildes par Krievijas dronu gaidāmas tikai oktobrī

Pirmie secinājumi saistībā ar pār Latgali dreifējušo krievu “Shahed” tipa dronu varētu būt zināmi oktobra sākumā, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pēc 7.septembrī notikušā incidenta, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nogāžoties ar sprāgstvielām aprīkotam Krievijas dronam, sākta izmeklēšana. Līdz tās noslēgumam netiks izpausta informācija nedz par drona lidojuma laiku, nedz arī trajektoriju, skaidroja ministrijā.

Dienesta pārbaudes ilgums atkarīgs no dažādiem apstākļiem,  taču pirmais ziņojums tiek sagaidīts 20 dienu laikā – septembra beigās vai oktobra sākumā.

Kā ziņots, 7.septembrī Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas “Shahed” tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.

Pēc notikušā Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem. Tāpat tiek iniciētas plašākas konsultācijas, lai kopā ar NATO sabiedrotajiem meklētu kolektīvus risinājumus. Aizsardzības resorā arī sāktas izvērtēšana par atbildīgo personu rīcību incidenta laikā.

Lasiet arī: BNN jautā Maklakovam: Krievijas drons Latvijā – kas vainojams notikušajā un kam jāuzņemas atbildība

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas