Baltkrievija apgalvo, ka “Pokémon Go” ir Rietumu izlūkošanas rīks

Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas amatpersona, ministrijas ideoloģiskā darba nodaļas vadītājs Aleksandrs Ivanovs, ir apgalvojis, ka Rietumvalstu izlūkdienesti izmanto “Pokémon Go”, lai vāktu informāciju par Baltkrievijas aviāciju Minskas tuvumā, trešdien, 11.septembrī, ziņo “Politico”.

“Pokémon Go” savu popularitātes kulmināciju sasniedza pirms gandrīz desmit gadiem.

“Kā jūs domājat, kur tolaik bija visvairāk pokemonu?” Ivanovs šonedēļ jautāja Baltkrievijas sarunu šovā “Po sushchestvu” (Pēc būtības). “50. aviācijas bāzes teritorijā, kur ir skrejceļš, kur ir daudz militārās aviācijas tehnikas. Tur bija visvairāk pokemonu. Vai tā nav izlūkošanas informācija?”

Ivanovs pieminēja “Pokémon Go” diskusijā par objektiem, kas visbiežāk varētu būt spiegu mērķis.

2016.gadā izlaistā papildinātās realitātes spēle “Pokémon Go” ļauj spēlētājiem ar viedtālruņiem ķert digitālos pokemonus reālajā pasaulē, solot lietotājiem, ka “pokemonus var atrast katrā zemeslodes nostūrī”.

“Pokémon” ir japāņu franšīze, kas ietver videospēles, spēļu kārtis un multfilmu, kas pirmo reizi tika pārraidīta 1996.gadā.

Krievija, Baltkrievijas sabiedrotā, toreiz brīdināja, ka spēle varētu apdraudēt drošību, savukārt Krievijas plašsaziņas līdzekļi apgalvoja, ka tā ir ASV izlūkdienesta CIP sazvērestība. ASV aplikācijas izstrādātājs “Niantic” noliedza, ka “Pokémon Go” būtu spiegošanas rīks.

Lasiet arī: Ministrija vēl klusē: atbildes par Krievijas dronu gaidāmas tikai oktobrī

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas