Kafijas serviss valdības sēdē: “viesmīļa izmantošanu” skaidro Valsts kancelejas direktors, nevis Siliņa

Opozīcijas partijas “Stabilitātei!” Saeimas deputāte Svetlana Čulkova Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdes laikā pauda neizpratni, kāpēc skaidrot pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai (JV) par “viesmīļa izmantošanu” Ministru kabineta sēdes laikā ieradies Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs, nevis pati Siliņa.

Čulkova sēdes laikā atgādināja, ka jautājums tika adresēts premjerei, nevis Kronbergam.

Kronbergs sēdes laikā pauda, ka ieradies skaidrot šo situāciju, jo pasniegt kafiju ministriem sēdes laikā bija viņa iniciatīva, turklāt Siliņa sēdē, kurā tika “izmantots viesmīlis”, neatradās.

Valsts kancelejas direktors sēdes laikā atkārtoja iepriekš pausto, ka Ministru kabineta sēdes dalībniekiem blakus sēžu zālei, palīgtelpā ir pieeja kafijas automātam, kur līdz šim katrs pats varēja pagatavot sev kafiju.

“Lai izvairītos no tā, ka sēdes laikā tās dalībnieki dodas uz palīgtelpu gatavot sev kafiju, es personīgi īstenoju Eiropas Savienības institūcijās īstenoto praksi, kur sēžu laikā sēdes dalībniekiem kafija tiek pienesta,” skaidrojumā min Kronbergs.

Viņš atgādināja, ka kopā ar kolēģiem, kas tehniski nodrošina sēdes norisi, pagatavoja kafiju un palūdza kafejnīcas darbiniekam to iznēsāt, lai netiktu traucēta jau tā ieilgusī sēde, kurai jau tajā dienā bijuši divi pārtraukumi.

Kronbergs sēdē uzsvēra, ka, ņemot vērā sabiedrības, politiķu sašutumu, šāda prakse netiks turpināta.

Deputāti komisijas sēdes izskaņā nobalsoja, ka pieprasījums Ministru prezidentei nav uzturams, bet gala lēmums tiks pieņemts Saeimas sēdē.

Opozīcijas pieprasījumā pausts viedoklis, ka 27.augusta sēdē esot bijis redzams, ka Ministru kabineta locekļus apkalpojot viesmīlis.

“Stabilitātei!”, paužot “neizpratni par šādu valdības izšķērdību un nepieciešamību pēc “ekstra” pakalpojuma”, pieprasīja Siliņu ierasties Saeimā un sniegt atbildes uz vairākiem jautājumiem.

Lasiet arī: Briškens – problemātisks, bet izdevīgs vairogs premjerei pret kritiku, Rajevskis komentē Siliņas darbu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas