Ukrainas prezidents Zelenskis saka, ka “uzvaras plāns” ir gatavs

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien, 17.septembrī, paziņoja, ka viņa “Uzvaras plāns”, kura mērķis ir panākt mieru Ukrainā, vienlaikus saglabājot valsti spēcīgu un izvairoties no visiem “iesaldētajiem konfliktiem”, pēc ilgām konsultācijām ir pabeigts, ziņo “Reuters”.

Domājams, ka nākamnedēļ, apmeklējot ANO Drošības padomes un Ģenerālās asamblejas sesijas, Zelenskis ar savu plānu iepazīstinās ASV prezidentu Džo Baidenu (Joe Biden)

Lai gan Zelenskis katru dienu sniedz jaunāko informāciju par plāna izstrādi, par tā saturu viņš ir minējis vien to, ka tā mērķis ir radīt nosacījumus, kas būtu pieņemami Ukrainai, kura jau vairāk nekā divarpus gadus cīnās pret Krieviju.

“Šodien varu teikt, ka mūsu uzvaras plāns ir pilnībā sagatavots. Visi punkti, visi galvenie darbības virzieni un visi nepieciešamie detalizētie plāna papildinājumi ir definēti,” savā nakts video uzrunā sacīja Zelenskis. “Vissvarīgākā ir apņēmība to īstenot.”

Zelenskis sacīja, ka mieram nav alternatīvas, “nekādas kara iesaldēšanas vai jebkādas citas manipulācijas, kas vienkārši atliktu Krievijas agresiju uz citu laiku”.

Otrdien prezidents sacīja, ka tikšanās ar augstākajiem komandieriem ir devusi “labu un spēcīgu saturu” militārajā jomā, “tieši tādu, kas var ievērojami stiprināt Ukrainu”.

Zelenskis par pamatu sarunām ir izmantojis 2022.gada nogalē iesniegto miera plānu, kas paredz Krievijas karaspēka izvešanu, Ukrainas postpadomju robežu atjaunošanu un Krievijas saukšanu pie atbildības par iebrukumu. Šis plāns bija centrālais elements jūnija “miera samitā” Šveicē, kurā Krievija nepiedalījās, turklāt tiek plānots otrs samits, Ukrainai un tās sabiedrotajiem ierosinot, ka Maskava tajā varētu piedalīties.

Zelenskis ir noraidījis jebkādu domu par sarunām, kamēr Krievijas karaspēks atrodas valsts teritorijā. Krievija ir vairākkārt paziņojusi, ka ir gatava sarunām, taču izslēdz diskusijas, kamēr Ukrainas spēki atrodas tās Kurskas reģionā.

Lasiet arī: VIDEO | Pēc Ukrainas dronu uzbrukuma spēcīgi sprādzieni Krievijas Tveras apgabalā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas