Lietus, vētra un krītoši koki – nedēļas nogale būs izaicinājumiem pilna

Darba nedēļas pēdējā dienā debesis lielākoties aizklās mākoņi un tikai brīžiem starp tiem izsprauksies kāds saules stars. Visā valstī palaikam līs, turklāt  lokāli iespējams arī pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sestdien, lai arī debesis dažbrīd skaidrosies,  mākoņi palaikam atnesīs lietu, lokāli iespējams arī pērkona negaiss.

Arī vējš vēl aizvien saglabāsies brāzmains –  naktī vēja brāzmas Kurzemē un Vidzemes rietumos sasniegs 17-22 m/s. Uz rīta pusi vējš īslaicīgi pierims, tomēr priekšpusdienā tas no jauna pieņemsies spēkā, teju visā valstī brāzmās sasniedzot 16-21 m/s, vēl stiprāks tas būs jūras piekrastē, tur gaidāmas brāzmas pat līdz 25 m/s.  

Sinoptiķi norāda, tā kā koki vēl aizvien ir lapoti, tad šāds vējš var lauzt to zarus un pat kokus, arī vieglāki priekšmeti var tikt nesti pa gaisu.

Gaiss naktī uz sestdienu atdzisīs līdz +10…+15 grādiem, dienā maksimālā gaisa temperatūra būs no +14 grādiem vietām piekrastē un Kurzemē līdz + 20 grādiem valsts dienvidaustrumos. 

Svētdien laika apstākļi kļūs mierīgāki – mākoņu debesīs būs mazāk un tikai vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Arī vējš pakāpeniski pierims, vienīgi naktī tas vēl būs brāzmains. Svētdiena būs vēsākā šīs nedēļas diena – nakts būs dzestrāka un dienā termometra stabiņš nepārsniegs +15 grādu atzīmi. 

Lasiet arī: Kur Rīgā pelna visvairāk? Apkaime ar teju 3 000 eiro algām pārspēj citas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas