Putins rudens iesaukumā pavēl Krievijas armijā iesaukt 133 000 karavīru

Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva rīkojumu iesaukt 133 000 jaunu karavīru Krievijas rudens iesaukumā, kas sāksies 1.oktobrī un ilgs līdz gada beigām – 31.decembrim, liecina pirmdien, 30.septembrī, publicētais Kremļa dekrēts, vēsta “Reuters”.

Dekrēts, kas publicēts Krievijas valsts laikrakstā “Rossijskaja Gazeta”, aicina iesaukt dienestā pilsoņus “vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kuri nav rezervē un uz kuriem attiecas iesaukšana dienestā saskaņā ar Federālo likumu – 133 000 cilvēku”.

Krievijas iesaukšanas dienesta vadītājs viceadmirālis Vladimirs Cimļanskis sacīja, ka iesaukšanas nosacījumi paliek nemainīgi – 12 mēnešu dienests Krievijas militārajās vienībās.

“Vēlos atzīmēt, ka iesaucamie netiks iesaukti dalībai speciālajā militārajā operācijā jaunajos reģionos,” laikraksts “Rossijskaja gazeta” citēja Cimļanska teikto.

Krievijas 2022.gada iebrukumu Ukrainā, ko Maskava dēvē par “ īpašo militāro operāciju”, Kijiva un tās sabiedrotie uzskata par neprovocētu iebrukumu. 2022.gada beigās Krievija anektēja daļu Ukrainas dienvidaustrumu daļas, nosaucot šo zemi par “jaunajiem reģioniem”.

Atsaucoties uz pieaugošajiem draudiem pie Krievijas rietumu robežām, Putins septembrī deva rīkojumu palielināt Krievijas armiju par 180 000 karavīru līdz 1,5 miljoniem aktīvo karavīru, tādējādi veidojot otru lielāko armiju pasaulē aiz Ķīnas.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) un citi NATO līderi uzskata Putinu par vienīgo agresoru.

Lasiet arī: Putins paplašina Krievijas armiju, padarot to par otru lielāko pēc Ķīnas ar 1,5 miljoniem karavīru

Lasiet arī: The Insider: Dokumenti liecina par Krievijas opozicionāra Navaļnija noindēšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas