VDD aizturējis Latvijas pilsoni par terorisma un Putina slavināšanu

Valsts drošības dienests (VDD) šā gada 25.septembrī aizturējis Latvijas pilsoni aizdomās par terorisma publisku slavināšanu un attaisnošanu, informēja dienestā.

VDD 25.septembrī personas dzīvesvietā veica kriminālprocesuālas darbības, un to laikā tālākai izpētei tika izņemti vairāki datu nesēji un piezīmes.

VDD, veicot informatīvās telpas monitoringu, noskaidrojis, ka persona tviterī publicējusi vairākus ierakstus, kuros pausts atbalsts teroristisko organizāciju sludinātajai, vardarbību attaisnojošajai ideoloģijai.

Persona ierakstos slavinājusi teroristu grupējumu “Al-Qaeda” un agresorvalsts Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Aizdomās turētajai personai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. VDD gan nekomentēja, vai apcietinātajam nepieciešams veikt tiesu psihiatrisko un psiholoģisko ekspertīzi.

Aģentūrai LETA zināms, ka apcietinātais ir jau iepriekš figurējis 2019.gadā sāktā kriminālprocesā par huligānismu, taču likumsargi lietu 2021.gadā izbeidza. Vīrieša tvitera profila saturs liecina, ka viņš publiski dalījies ar savām tieksmēm pret sieviešu ādas jakām un publicējis pornogrāfiska satura foto.

Lasiet arī: KNAB sācis pārbaudi saistībā ar Navaļnija komandas pieļāvumiem par iespējamu Latvijas tiesībsargu uzpirkšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas