Nedēļas sākumā labvēlīgi laikapstākļi

Nedēļas sākums iesāksies ar labvēlīgiem laika apstākļiem. Pirmdien un otrdien debesīs brīžiem novērosim mākoņus, bet diennakts gaišajās stundās arī uzspīdēs saule, un dienas būs sausas, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūšot lēnam vējam un zemes, ūdens virsmām atdziestot, atsevišķos rajonos naktī veidosies migla.Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz -1…+4 grādiem, dažviet piekrastē un Latgalē +5…+9 grādiem. Dienās maksimālā gaisa temperatūra būs +9…+14 grādu robežās.

Nedēļas vidū gaisa spiediens pakāpeniski pazemināsies un laika apstākļus noteiks ciklonu darbība.

Sinoptiķi norāda, ka mākoņu debesīs būs vairāk, gaidāms arī lietus, trešdien naktī galvenokārt rietumos, savukārt dienā jau visā valsts teritorijā. Arī vējš kļūs stiprāks, pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 m/s! Tomēr Latvijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, un minimālā gaisa temperatūra naktī būs +6…+12 grādi, un dienā gaiss iesils līdz +13…+18 grādiem.

Arī nedēļas otrajā pusē gaidāmi mainīgi laika apstākļi – atsevišķās dienās un teritorijās līs, tomēr debesis vietām skaidrosies un uzspīdēs pa kādam saules staram. Vējš pūtīs lēni līdz mēreni, vietām tas būs brāzmains. Diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra varētu paaugstināties pat līdz +14…+19 grādiem.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Lietuva iegādājas papildu NASAMS; prokurori sāk izmeklēšanu saistībā ar TV raidījumu vadītāja izteikumiem par krievvalodīgajiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas