Osamas bin Ladena dēlu padzen no Francijas un aizliedz ieceļot valstī

Teroristu organizācijas “Al Kāida” dibinātāja Osamas bin Ladena dēls Omars bin Ladens tika izraidīts no Francijas, kur viņš ilgus gadus dzīvoja, gleznojot ainavas Normandijas ciematā, un viņam tika aizliegts atgriezties, otrdien, 8.oktobrī, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Bruno Retaijo (Bruno Retailleau), jo viņš 2023.gadā “savās sociālo mediju lapās” bija ievietojis ierakstus, kas, kā apgalvots, saturēja “terorismu slavinošus” vēstījumus ziņo “Politico”.

Francijas likumi aizliedz “labvēlīgi atspoguļot vai komentēt gan terorismu kopumā, gan jau veiktus terora aktus”.

“Bin Ladena kungs, kurš jau vairākus gadus dzīvo Ornas reģionā kā Lielbritānijas pilsones laulātais, 2023.gadā savos sociālajos tīklos publicēja komentārus, kas slavināja terorismu,” savā “X” norādīja Retaijo.

Saskaņā ar vietējā laikraksta “Le Publicateur Libre” iepriekš publicēto ziņojumu, 2023.gada 2.maijā, Osamas bin Ladena nāves 12.gadadienā, vietnē “X” ar lietotājvārdu “@omarbinladin1” tika publicēta ziņa, ar kuru tika godināts 2001.gada 11.septembra uzbrukumu organizators, kura dēļ tika sagrauts Pasaules tirdzniecības centrs Ņujorkā.

Pēc tam pret bin Ladena dēlu tika uzsākta oficiāla izmeklēšana, taču toreiz viņš paziņoja, ka pret viņu izvirzītās apsūdzības ir balstītas uz “nepatiesu informāciju”, teikts ziņojumā.

Bin Ladens pameta Franciju 2023.gada oktobrī pēc tam, kad bija saņēmis rīkojumu izbraukt, piebilda Francijas Iekšlietu ministrija. Tajā laikā tika anulēta bin Ladena uzturēšanās atļauja, ko viņš bija saņēmis, izmantojot sievas Lielbritānijas pilsonību, un 43 gadus vecajam bin Ladenam tika piemērots divu gadu aizliegums ieceļot Francijā.

Pagājušajā piektdienā Francijas tiesa noraidīja bin Ladena apelācijas sūdzību par rīkojumu pamest valsti.

Pēc tiesas lēmuma Retaijo paziņoja par “administratīvu ieceļošanas aizliegumu”, kas “nodrošina, ka bin Ladena kungs nevar atgriezties Francijā nekādu iemeslu dēļ,” viņš sacīja.

Retaijo, Francijas jaunās labējās valdības stingrās līnijas pārstāvis, kopš stāšanās amatā septembrī ir pievērsis uzmanību ar provokatīviem paziņojumiem un politiku. Viņš ir solījis samazināt imigrāciju, apkarot “politisko islāmu” un apgalvojis, ka Francijas tiesiskums nav nedz “nesataustāms, nedz svēts”.

Bin Ladens 2016.gadā apmetās uz dzīvi Francijā. 2022.gada intervijā Francijas televīzijai viņš aprakstīja savu jaunatklāto aizraušanos ar gleznošanu un sacīja, ka jūtas “atbrīvots no atbildības” par tēva darbībām.

Lasiet arī: Ar narkotikām saistītas bandu slepkavības satricina Francijas pilsētu Marseļu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas