Apšaudē Viļņas centrā nogalināts vīrietis un ievainoti divi policisti

Ceturtdien, 10.oktobrī, Viļņas centrā, Lukišķu laukuma pirmstermiņa balsošanas iecirkņa tuvumā, izlikšanas procedūras laikā tika nogalināts advokāts un ievainoti divi policisti, ziņo “LRT.lt“.

Pēc policijas sniegtās informācijas, uz policistiem tika šauts, kad viņi ieradās, lai no dzīvokļa izliktu aizdomās turamo šāvēju.

Sākotnēji šāvējs bija iebarikādējies dzīvoklī, bet vēlāk aizdomās turamais pats padevies policijai, LRT apstiprināja policijas ģenerālkomisāra padomnieks Viktors Grabausks (Viktoras Grabauskas).

Lietuvas Tiesu izpildītāju palātas prezidents Irmants Gaidelis (Irmantas Gaidelis) LRT sacīja, ka tā bijusi tiesas piespriesta izlikšana saistībā ar laulības šķiršanas lietu, un apstiprināja, ka laikā, kad notika incidents, tiesu izpildītāja palīgs un policijas darbinieki, veica likumīgu izlikšanu.

Policijas preses pārstāvis Ramūns Matonis (Ramūnas Matonis) LRT apstiprināja, ka viens policists tika ievainots krūtīs, bet otrs – kājā.

“Policistu dzīvībai briesmas nedraud. Viņus glāba bruņuvestes. Policisti izvairījās no nopietniem ievainojumiem,” sacīja Matonis.

Vēlāk tika apstiprināts, ka šaušanā tika nogalināts advokāts.

Advokātu padomes priekšsēdētājs Mindaugs Kukaitis (Mindaugas Kukaitis) portālam “LRT.lt” pauda bažas par psiholoģisko stresu, ko rada tiesas procesi, piemēram, izlikšana no mājokļa vai ģimenes konflikti.

Kukaitis uzsvēris, ka advokāts, tiesu izpildītājs un policisti pildīja likumīgu uzdevumu. Viņš uzsvēra, ka šī traģēdija parāda, ka ir nepieciešams kontrolēt, kam ir pieejami ieroči.

Kukaitis LRT pastāstīja, ka nogalinātais advokāts pārstāvējis sievu laulības šķiršanas lietā un tiesa bija lēmusi, ka viņas vīrs ir jāizliek no mājokļa.

Vairākas stundas pēc apšaudes policijas ģenerālkomisārs Renāts Požēla (Renatas Požėla) preses konferencē paziņojis, ka policijas rīcībā neesot bijusi informācija par to, ka dzīvoklī būtu legāls ierocis, “… citiem vārdiem sakot, tas bija nelegāls ierocis,” viņš sacīja preses konferencē.

Lasiet arī: Lietuvā: Transporta nozares attīstība rietumu virzienā ir nozīmīgs pēdējā laika sasniegums

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas