Ģenerāļi nekomentēs publiski izskanējušās ziņas par kandidēšanu uz NBS komandiera amatu

Brigādes ģenerāļi – Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns un Apvienotā štāba priekšnieka Georga Kerlins – patlaban nekomentēs medijos izskanējušās ziņas par abu kandidēšanu uz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatu.

NBS aģentūrai LETA teica, ka neviens no abiem publiski minētajiem virsniekiem komentārus nesniegs, jo Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nevienu oficiāli nav nominējis. Virsnieki arī nekomentēs to, vai vispār piekrituši kandidēt.

Saskaņā ar procedūru, aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) Valsts prezidentam ieteicis četrus potenciālos kandidātus, un finālā ir palikuši divi. Latvijas Televīzijas raidījums “de facto” svētdien ziņoja, ka amatam tiek vērtēti Pudāns un Kerlins.

Saeimas komisiju vadītāji, kuri ir arī Nacionālās Drošības padomes locekļi, atzinīgi vērtē abus šos kandidātus.

Prezidents NBS komandiera amata kandidātu, par kuru būs jābalso Saeimai, sola nosaukt pēc valsts svētkiem, proti, novembra otrajā pusē.

Esošajam NBS komandierim Leonīdam Kalniņam amata pilnvaru termiņš beidzas 2025.gada janvārī. NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Valsts prezidenta priekšlikuma.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas