Kafejnīcas un restorāni visā Baltijā 31.oktobrī protestēs pret nodokļu paaugstināšanu

Ceturtdien, 31.oktobrī, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ēdinātāji plāno uz laiku pārtraukt darbību, lai protestētu pret nodokļu paaugstināšanu, kas ietekmē viesmīlības nozari, pirmdien, 28.oktobrī, ziņo Igaunijas medijs ERR.

Igaunijā protesta akcija notiks no plkst. 12.30 līdz plkst. 12.40, un tās laikā darbu pārtrauks desmitiem restorānu, kafejnīcu un naktsmītņu. Klienti šajā laikā netiks apkalpoti.

To ierosināja Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociācija, kas apgalvo, ka Igaunijas PVN jau tagad ir viens no augstākajiem Eiropā.

No 2025.gada Igaunijā PVN likme viesmīlības nozarei būs 22%, un to piemēros gandrīz visiem darījumiem.

Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociācijas dati liecina, ka tikai Norvēģijā un Dānijā PVN likme ir augstāka – 25%.

Asociācija apgalvo, ka Igaunijā ēšana restorānā vai kafejnīcā kļūstot par greznību. Tā arī apgalvo, ka cenu pieaugums kaitē viesmīlības un tūrisma nozarei.

Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociācija paziņoja, ka “protesta akcija ir vērsta uz mūsu cilvēku labklājību un uzsver nepieciešamību saglabāt cilvēka cienīgu dzīves līmeni”, un uzsvēra nepieciešamību pēc “cilvēkiem cienīga dzīves līmeņa”, norādot, ka ikdienas aktivitātes, piemēram, pusdienošana vai atpūta vietējos uzņēmumos, “nedrīkst kļūt par nepieejamu greznību”.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | “Telia Lietuva” atlaiž pirmos 100 darbiniekus, Augstākā tiesa samazina sodus notiesātajiem korupcijas lietā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas