Šī vieglā jogurta kūka iekaro sirdis – pagatavojama bez cepšanas!

Ja domājat, ka gardas kūkas pagatavošana vienmēr nozīmē stundām ilgu darbošanos pie cepeškrāsns – padomājiet vēlreiz. Sociālajos tīklos un ēdienu blogos kā zibens popularitāti guvusi jogurta kūka bez cepšanas, ko slavē gan gardēži, gan aizņemti vecāki.

Kāpēc šī kūka ir tik īpaša? Tā ir ne tikai garda un atsvaidzinoša, bet arī ārkārtīgi vienkārši pagatavojama – bez cepšanas, bez miltiem un ar minimālu piepūli. Turklāt tā izskatās kā no konditorejas loga.

🧁 Recepte: Vieglā jogurta kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas (20 cm kūkas formai):

  • 200 g Selgas cepumu (vai citu sviesta cepumu)

  • 80 g sviesta

  • 500 g dabīgā jogurta (vai grieķu jogurta)

  • 250 ml saldā krējuma (35%)

  • 100 g pūdercukura

  • 10 g želatīna (vai 5 lapas)

  • 50 ml ūdens (želatīnam)

  • Ogas dekorēšanai (zemenes, mellenes, avenes u.c.)


🥣 Pagatavošana:

  1. Pamatne
    Sasmalcina cepumus drupās un sajauc ar izkausētu sviestu. Ieklāj maisījumu kūkas formas apakšā, stingri piespiežot. Liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.

  2. Želatīns
    Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest. Pēc tam lēnām karsē, līdz pilnībā izkūst (neuzvāra!).

  3. Krēms
    Saputo saldo krējumu. Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru. Pievieno atdzesētu želatīnu, visbeidzot iecilā putoto saldo krējumu.

  4. Kompozīcija
    Ielej krēmu uz atdzisušās pamatnes. Liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, ideāli – uz nakti.

  5. Dekorēšana
    Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām ogām un, ja vēlas, piparmētru lapiņām vai nelielu pūdera cukura plīvuru.


📝 Kāpēc cilvēki izvēlas šo kūku?

Šī recepte ir īpaši populāra vasaras sezonā, jo kūka ir gaisīga, vēsa un ideāli piemērota svētkiem vai negaidītam viesu uznācienam. Interneta forumos un Facebook grupās lietotāji slavē recepti kā “glābējkūku”, kad nav laika vai vēlmes cept. Turklāt to iespējams personalizēt ar dažādām ogām, augļiem vai pat šokolādes skaidiņām.


📌 Redakcijas ieteikums:

Lai kūka iegūtu īpaši elegantu izskatu, pirms krēma uzliešanas var pievienot starpkārtu – piemēram, saspaidītas ogas ar nedaudz cukura. Tā ne tikai uzlabos vizuālo efektu, bet arī garšu līdzsvaru.

 

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas