airBaltic dominē Rīgas lidostā jau ar 57% tirgus daļu

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic ziņo, ka maijā tā ir palielinājusi savu tirgus daļu lidsabiedrības mājas bāzē – Starptautiskajā lidostā Rīga – līdz 57%.

Tas ir kāpums par deviņiem procentpunktiem, salīdzinājumā ar 48% no tirgus daļas šajā lidostā attiecīgajā laika periodā pērn.

“Ar līdz šim lielāko piedāvāto maršrutu skaitu vasaras sezonā mēs katru mēnesi novērojam, ka pasažieru pieprasījums pakāpeniski pieaug. Tas attiecīgi atspoguļojas mūsu apkalpoto pasažieru skaitā.

Pēdējā mēneša laikā esam pārvadājuši 437 000 pasažieru

jeb par 53% vairāk nekā šajā periodā pērn, un sagaidām, ka līdzīga tendence ar pakāpenisku pasažieru pieprasījuma pieaugumu turpināsies visas vasaras garumā,” mediju relīzē lepojas airBaltic prezidents Martins Gauss.

Kā jau ziņots iepriekš, šovasar airBaltic ir uzsākusi “vēl nebijušu skaitu” tiešo lidojumu, tai skaitā uz desmit galamērķiem no Rīgas: uz Baku (Azerbaidžāna), Belgradu (Serbija), Bilbao (Spānija), Bukaresti (Rumānija), Burgasu (Bulgārija), Hannoveri (Vācija), Stambulu (Turcija), Portu (Portugāle), Tivatu (Melnkalne) un Erevānu (Armēnija). airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas, Viļņas un Tamperes.

Lasiet arī: Vitenbergs airBaltic padomei prasīs skaidrot uzņēmuma dārgo auto parku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas