“airBaltic” uz trīs gadiem iznomās lidmašīnas “Lufthansa” grupai

Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” paplašina sadarbību ar Vācijas nacionālās aviokompānijas “Lufthansa” grupu uz nākamajiem trīs gadiem, iznomājot uzņēmumam savas lidmašīnas, ziņo “airBaltic” pārstāvji.

Noslēgtā vienošanās stāsies spēkā no nākamā gada vasaras sezonas. Līgums paredz trīs gadu sadarbību, kuras laikā līdz 21 “airBaltic A220-300” lidmašīnai izpildīs lidojumus “Lufthansa” grupas vārdā tās maršrutu tīklā.

“airBaltic” prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda, ka pēdējo gadu laikā lidmašīnu iznomāšana ir kļuvusi par būtisku kompānijas biznesa un izaugsmes stratēģiju, papildinot “airBaltic” regulāros lidojumus no esošajām bāzēm un iegūstot starptautisku novērtējumu.

Lasiet arī: airBaltic potenciāli jauna īpašnieka rokās? Starptautiska aviokompānija plāno iegādāties akcijas

Jau ziņots, ka “Lufthansa” grupā bez “Lufthansa” ir arī Austrijas nacionālā lidsabiedrība “Austrian Airlines”, Šveices nacionālā aviokompānija “Swiss”, Beļģijas nacionālā lidsabiedrība “Brussels Airlines” un Vācijas zemo cenu aviokompānija “Eurowings”.

“airBaltic” pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,7% vairāk nekā 2022.gadā, un veica 44 100 lidojumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

“airBaltic” auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% “airBaltic” akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam “Aircraft Leasing 1” – 2,03%.

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas