Algu izaugsme publiskajā pārvaldē jāpiebremzē, sākot ar pašiem politiķiem, tā Siliņa

Algu izaugsme publiskajā pārvaldē jāpiebremzē, sākot ar pašiem politiķiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” pauda premjere Evika Siliņa (JV).

Viņa atgādināja, ka ir politiskā vienošanās pārskatīt publiskās pārvaldes izdevumus. “Tas nozīmē, ka visai publiskajai pārvaldei ir jāpiebremzē algu izaugsme, noteikti sākot ar mums pašiem politiķiem,” viņa teica.

Vienlaikus patlaban neesot vēlme “kaut ko griezt” tā, kā to dara igauņi. 

Runājot par valsts pārvaldes tēriņiem kopumā, premjere nenoliedza, ka, iespējams, ir jāpiesaista auditori, kas vērtētu publisko pakalpoju funkcijas.

Tāpat viņa uzsvēra, ka izdevumus var mazināt, centralizējot funkcijas un apvienojot iestādes. Viņa atklāja, ka lielas izmaiņas varētu būt ekonomikas nozarē.

Siliņa norādīja, ka nevēlas risināt šo situāciju ar “cilvēku griešanu”.

Komentējot darbu pie nodokļu reformas, premjere atzina, ka darbu varēja organizēt labāk. “Tas nav labākais menedžments,” viņa piekrita.

Vaicāta, kādēļ pirms plašākām diskusijām, kas tiek solītas turpmāk, premjere nāca klajā ar vēstījumu, ka pievienotās vērtības nodoklis (PVN) šajā procesā netiks skarts, Siliņa pauda, ka tāds bija iekšējais noskaņojums partijās, arī koalīcijas.

Lasiet arī: Pēc kārtējās “raustīšanās” nodokļu jautājumā prezidents kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas