ANO līderis: upuru skaits Gazas joslā liecina, ka Izraēlas taktika ir “acīmredzami nepareiza”

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs (António Guterres) trešdien, 8.novembrī, Reuters NEXT konferencē paziņoja, ka bojāgājušo skaits Gazā liecina, ka Izraēlas militārajās operācijās pret Hamās palestīniešu kaujiniekiem kaut kas ir “acīmredzami nepareizs”, ziņo Reuters.

“Hamās izdara pārkāpumus, kad viņi izmanto dzīvos vairogus. Bet, ja paskatās uz civiliedzīvotāju skaitu, kas tika nogalināti militāro operāciju laikā, ir skaidri redzams, ka kaut kas acīmredzami nav kārtībā,” Gutērrešs sacīja Reuters NEXT konferencē.

ANO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka ir svarīgi darīt Izraēlai zināmu, ka smagās humanitārās situācijas Palestīnā ikdienas atspoguļojums negatīvi ietekmē Izraēlas tēlu pasaulē, piebilstot, ka “tas nepalīdz Izraēlai attiecībā uz pasaules sabiedrības viedokli.”

Izraēlas ANO vēstnieks Gilads Erdans nepiekrita ģenerālsekretāra komentāriem,

paužot neuzticību Gazas Veselības ministrijas sniegtajiem datiem par bojāgājušo skaitu. Erdans apliecināja Izraēlas centienus samazināt civiliedzīvotāju upurus, uzsverot evakuācijas koridora izveidi, vienlaikus norādot, ka Hamās uzbrūk civiliedzīvotājiem.

Izmantojot vēsturisku analoģiju, Erdans izteica šaubas, vai ģenerālsekretārs varētu apgalvot, ka lielāks vācu civiliedzīvotāju upuru skaits Otrā pasaules kara laikā “nozīmē, ka kaut kas bija “nepareizi” ar ASV un Apvienotās Karalistes militārajām operācijām, cīnoties pret genocīda režīmu?” viņš teica aģentūrai Reuters.

Gazas Hamās vadītā Veselības ministrija ziņo, ka kopš Izraēlas atbildes operācijas sākuma ir nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku, tostarp tūkstošiem bērnu.

Lasiet vairāk: Izraēla paziņo, ka ir gatava humānajām pauzēm Gazā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas