Antisanitāri apstākļi un dzīvnieku vairošanās bez kontroles: PVD izņem 34 suņus un kucēnus

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no īpašuma Saulkrastos izņēmis 34 dažāda vecuma suņus un kucēnus, kā arī vienu papagaili, kas tika turēti antisanitāros apstākļos.

Dzīvnieki nogādāti dzīvnieku patversmēs, teikts PVD publiskajā paziņojumā.

“Pārbaudot saņemto sūdzību par iespējamiem dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem, dienests no īpašuma Saulkrastos izņēmis 34 dažāda vecuma suņus, tostarp kucēnus, jo pārbaudē konstatēts, ka īpašumā notiek nekontrolēta dzīvnieku vairošanās, dzīvnieki tiek turēti antisanitāros apstākļos un tiem netiek nodrošināta pienācīga barība un dzeramais ūdens,” skaidro dienestā.

PVD stāsta ka, ierodoties inspektoriem, dzīvnieku īpašniece apgalvoja, ka īpašumā atrodas seši pieauguši suņi un uzrādīja viņu pases. Turpinot pārbaudi, konstatēts, ka mājas otrajā stāvā, starp dažādiem atkritumiem antisanitāros apstākļos uzturas vairāk nekā 20 suņu, turklāt kucēni bija paslēpti somās. Atverot somu rāvējslēdzējus, inspektori katrā konstatēja vismaz divus kucēnus, kuriem, esot iesprostotiem somās, jau bija sācis trūkt skābeklis. 

Pārbaudes laikā konstatēts, ka tikai četri suņi apzīmēti ar mikroshēmu, sešiem suņiem ir pases un tikai diviem suņiem ir derīgas trakumsērgas vakcinācijas, kuru termiņš drīz beigsies.

Tikpat antisanitāros apstākļos mājas otrajā stāvā tika turēts arī papagailis.

Par konstatētajiem pārkāpumiem PVD sācis administratīvā pārkāpuma procesu.

Lasiet arī: PVD pastiprinātajās pārtikas un dzīvnieku barības robežkontroles pārbaudēs noņēmis 16 paraugus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas