Apgabala gubernators: Krievija paplašina Harkivas fronti Ukrainā, izmantojot mazas uzbrukuma grupas

Pēc tam, kad Maskavas karaspēks piektdien ienāca Ukrainā netālu no tās otrās lielākās pilsētas Harkivas, atverot jaunu ziemeļaustrumu fronti, Krievija pirmdien, 13.maijā, uzsāka sauszemes uzbrukumu Harkivas apgabala ziemeļos, ar nelielām grupām uzbrūkot jaunām teritorijām, lai mēģinātu paplašināt fronti un izkliedēt Ukrainas spēkus, atsaucoties uz apgabala gubernatora Oleha Siņehubova ziņoto, vēsta “Reuters“.

“Ienaidnieks cenšas apzināti izstiept (frontes līniju), uzbrūkot nelielās grupās, bet, tā teikt, jaunos virzienos,” televīzijas komentāros sacīja Siņehubovs.

“Situācija ir sarežģīta.”

Krievijas spēki virzījās uz Vovčanskas pilsētu, kas atrodas aptuveni 5km no Krievijas robežas, kā arī uz ciematu Lipcki, kas atrodas uz ziemeļiem no Harkivas, viņš sacīja.

Pēc viņa teiktā, Kijivas karaspēkam izdodas aizstāvēt visas Vovčanskas piekļuves vietas, bet Maskavas spēki cenšas nostiprināties gaļas kombinātā pilsētas nomalē, ziņo militārā administrācija.

Siņehubovs sacīja, ka no Vovčanskas un tās apkārtnes ir evakuēti aptuveni 5 700 cilvēku, un aicināja pārējos iedzīvotājus, kuru skaits, pēc vietējo amatpersonu teiktā, ir aptuveni 300, pamest pilsētu.

Brīvprātīgie aicināja iedzīvotājus sagatavoties evakuācijai, ņemot vērā to, ka Vovčansku atkārtoti bombardē un apšauda. Neraugoties uz grūtībām piekļūt dažiem rajoniem, situācija joprojām ir stabila, kā norādīja Vovčanskas policijas priekšnieks Maksims Stetsina, kurš apliecināja, ka evakuācijas pasākumi notiek un tiek kontrolēti.

Prezidents Volodimirs Zelenskis savā nakts video sacīja, ka Vovčanska un citas pierobežas zonas ir nostiprinātas. Viņš sacīja, ka

Ukrainas militārie spēki saprot, “kā darbojas ienaidnieks un (krievu) nodomu novirzīt mūsu spēkus”.

Krievijas spēki apgalvoja, ka ir ieņēmuši deviņus ciemus Harkivas apgabalā, un pirmdien tika ziņots par pozīciju uzlabošanos un teritoriālās aizsardzības spēku zaudējumiem. Tomēr Ukrainas bruņotie spēki apgalvoja, ka viņi ir atvairījuši ienaidnieku no pilsētas ziemeļu nomalēm un guvuši taktiskus panākumus vairākos rajonos, vienlaikus atjaunojot vecās pozīcijas, piebilstot, ka Krievijai tomēr ir bijuši “daļēji panākumi”.

Kijivas spēkiem izdodas noturēt Maskavas karaspēku, taču pastāv reāls risks, ka kaujas var izplatīties uz jaunām vietām, sacīja Siņehubovs.

Reģionālās policijas priekšnieks Volodimirs Timoško paziņoja, ka Krievija smagi apšauda teritorijas, pirms mēģina tajās ienākt. Viņš aprakstīja to kā noteiktas teritorijas bombardēšanu un visas dzīvās radības nodedzināšanu.

Lasiet arī: Krieviem virzoties uz priekšu, Ukrainas glābēji evakuē cilvēkus; Zelenskis saka, ka Ukrainai nepieciešams vairāk ieroču

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas