Aptauja: Arvien vairāk britu uzskata, ka Brexit bija kļūda

YouGov veiktā aptauja parādījusi, ka pieaug Lielbritānijas iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka breksits un aiziešana no Eiropas Savienības (ES) bija kļūda, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Jūlija sākumā veiktā aptauja liecina, ka 57% Lielbritānijas iedzīvotāju uzskata, ka 2016.gadā pieņemtais lēmums pamest ES bija nepareizs. Tikai 32% britu uzskata, ka izstāšanās no ES bija vajadzīga. Ja tagad tiktu organizēts referendums par atgriešanos blokā, 55% balsotu par, savukārt pret būtu vien 31% britu.

Aptaujas veicējs YouGov norāda, ka tās ir nelielas pārmaiņas kopš 2021.gada janvāra,

kad par atgriešanos ES būtu balsojuši 49%, un 37% iedzīvotāju būtu bijuši pret.

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks (Rishi Sunak) maijā sacīja, ka ir redzami breksita rezultāti, un piesauca brīvostas un PVN samazināšanu, kas padara lētāku alu un higiēnas produktus. Ekonomisti gan norāda, ka brīvostas diez vai palīdzēs Lielbritānijas ekonomikai kopumā, bet varētu dot ierobežotu rezultātu kā vietējās attīstības rīks.

Lielbritānijas uzņēmējdarbības ieguldījumi kopš 2016.gada praktiski nav pieauguši, it sevišķi salīdzinot ar citām attīstīto valstu ekonomikām. Aptaujās breksits tiek minēts kā viens no stagnācijas iemesliem.

YouGov aptauja, kurā piedalījās vairāk nekā 2000 personas, parādījusi, ka šobrīd 63% uzskata breksitu vairāk par kļūdu nekā par veiksmes stāstu. Tikai 12% aptaujāto aiziešanu no ES uzskata par veiksmīgu, savukārt 18% neredz izmaiņas.

Lasiet arī: Katra patvēruma meklētāja atgriešana Ruandā izmaksās 170 tūkstošus mārciņu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas