Aptauja internetā: teju 40 procenti respondentu līgos lauku mājās

Pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma Gemius ik gadu veiktajā interneta lietotāju aptaujā noskaidrots, ka, līdzīgi kā pērn un citkārt, 39,6 procenti izvaicāto šogad Līgo svētkus plāno svinēt savās vai draugu lauku mājās vai vasarnīcās.

No viņiem teju ceturtdaļa jeb 24 procenti visu aptaujāto saulgriežu svētkus aizvadīs savās lauku mājās vai vasarnīcās, savukārt 15 procenti respondentu viesosies laukos pie draugiem vai radiem.

Tikmēr pieaugusi tā aptaujāto daļa, kas svētkus nesvinēs

– to šogad ir norādījuši jau 18 procenti aptaujas dalībnieku. Tā ir otra biežāk norādītā aptaujāto izvēle, norāda Gemius, šim rādītājam pieaugot par pusotru procentpunktu, salīdzinot ar pagājušo gadu.

Daļa aptaujāto svētkus svinēs pilsētā – 11 procenti savās pilsētas mājās, šim rādītājam sarūkot par 2,5 procentpunktiem, salīdzinot ar 2022.gadu. Mazliet pieaugusi tā respondentu daļa, kas svētkus pilsētā atzīmēs, esot ciemos vai apmeklējot publiskus pasākumus – to plāno teju 7 procenti aptaujas dalībnieku. Pērn šis rādītājs bija vien aptuveni 5 procenti.

Kamēr teju 3 procenti aptaujāto svētkos strādās un vēl tikpat atradīsies ārpus Latvijas, 5 procenti respondentu svētkos atpūtīsies brīvā dabā, bet 2 procenti – publiski organizētā pasākumā zaļumos. Savukārt 9 procenti pētījuma dalībnieku vien dažas dienas pirms svētkiem vēl nebija izlēmuši, kā pavadīs saulgriežu dienas.

Šogad aptaujā piedalījās 2098 Latvijas interneta lietotāji. Tā veikta no 16. līdz 19. jūnijam, izmantojot interneta aptauju gemiusAdHoc ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas tika rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem.

Lasiet arī: Rīgā – atkal Zāļu tirgus un trīs kopēji saulgriežu pasākumi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas