Rīgā – atkal Zāļu tirgus un trīs kopēji saulgriežu pasākumi

Galvaspilsētas pašvaldība ziņo, ka arī šogad Rīga ir  parūpējusies pilsētniekiem un viesiem par dažādiem un priecīgiem vasaras saulgriežu pasākumiem, kuros sev tīkamo atradīs ikvienas paaudzes pārstāvji.

Jāņu vainagus un gardus cienastus varēs atrast ceturtdien, 22.jūnijā, rīkotajā Zāļu tirgū Doma laukumā. Tur no pulksten deviņiem rītā līdz septiņiem vakarā varēs atrast un iegādāties ozollapu, ziedu vainagus un jāņuzāles no smaržīgām vasaras pļavām, piešķirot tirgum īpašu noskaņu. Latvijas zemnieki un amatnieki piedāvās savus ražojumus un darinājumus, kas būs lieliski piemēroti gan svētku galdam, gan noskaņas radīšanai.

No pulksten 10.00 līdz 19.00 Zāļu tirgū norisināsies kultūras programma.

Tajā sanākušos priecēs pūtēju orķestris Fanfara, bērnu deju ansamblis Teiksmiņa, bērnu vokālā studija Knīpas un Knauķi, orķestris Rīga, deju ansamblis Dancītis, jauktais koris Medera, Siguldas bigbends, vidējās paaudzes deju kolektīvs Sidrabi, Māsas Dimantas, vidējās paaudzes deju kolektīvs Oglīte, senioru deju kolektīvs Oglīte, tautas deju ansamblis Dzirkstelīte, jauktais koris Konvents, deju kopa Marmale, vokālais ansamblis Harmonija Rīgai, tautas deju ansamblis Lieksma, grupa Acumirklis un Roberts Ošiņs.

Līgo noskaņu visas dienas garumā uzturēt palīdzēs aktieri Zane Vaļicka un Ģirts Ķesteris, kuri iejutīsies Jāņu mātes un Jāņu tēva lomās.

Savukārt Jāņu nakti, piektdien, 23. jūnijā, pašvaldība aicina jestri pavadīt Mežaparka Rīgas zaļumballē, Grīziņkalna parkā pasākumā Līgo Rīga Grīziņkalnā! vai arī tradicionālās noskaņās saullēktu sagaidīt Dzegužkalnā.

Visi trīs pasākumi, uz kuriem aicināts ikviens, sākas astoņos vakarā. 

Mežaparka Zaļajā teātrī visu Līgo nakti kopā ar Jāņu bērniem pavadīs Jāņu tēvs un Jāņu māte – Latvijas Nacionālā teātra aktieri Egils Melbārdis un Anna Klēvere. Par svētku noskaņu rūpēsies Marts Kristiāns Kalniņš, Daumants Kalniņš, Ivo Fomins un grupas Citi zēni, Jauno Jāņu orķestris, Apvedceļš. Svētku svinētāji, kuri nebūs paspējuši novīt Jāņu vainagu, varēs pievienoties zāļu vainagu meistarklasei kopā ar profesionālu floristi.

Savukārt pasākums Līgo Rīga Grīziņkalnā! apvienos gan tautisko, gan mūsdienīgo, radot svētkus ikvienam galvaspilsētas jāņubērnam. Programmā – muzikālās apvienības Raxtu Raxti uzstāšanās, tautas mūzikas grupas Teikas muzikanti, muzikālās apvienības Dzilna un folkloras kopas Kokle priekšnesumi, aktivitātes visiem vecumiem un noskaņojumiem – danči, uguns iedegšanas rituāls, etnoballīte kopā ar DJ Kasparu Zaviļeiski līdz saullēktam.

Tikmēr Dzegužkalnā, kā ik gadu, gaidīti tie jāņubērni, kas svētkus vēlas svinēt tradicionālā noskaņā – ar aplīgošanu, vainagu pīšanu, zīlēšanu, uguns svētīšanu. Plānota postfolkoras grupas Iļģi uzstāšanās, rotaļās iešana kopā ar Rīgas Danču klubu, Jāņuguns iedegšana, tumsas kliedēšana muzikālās apvienības Rahu the Fool spēlētos ritmos un jautra saules sagaidīšanu kopā ar folkroka grupu Laimas Muzykanti. Pasākumu vadītāji – Jāņa māte Zoja Heimrāte un Jāņa tēvs Edgars Lipors – aktīvi iesaistīs publiku dažādās svētku norisēs.

Ar visiem pašvaldības rīkotajiem Rīgas vasaras kultūras pasākumiem iespējams iepazīties šeit, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā Rīgā notiek.

Lasiet arī: Jūrmala ikvienu aicina kopā svinēt saulgriežu laiku!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas