Jūrmala ikvienu aicina kopā svinēt saulgriežu laiku!

Jūrmalas pilsēta aicina uz latviskām tradīcijām bagātiem vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākumiem, uz līgošanu Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē 23.jūnijā.

Raiņa un Aspazijas vasarnīcas (Jāņa Pliekšāna iela 7, Majori) dārzā 16.jūnijā pulksten 18.00 sāksies saulgriežu ielīgošana kopā ar folkloras kopu Mare un vīru kora Burinieks vokālo grupu.

Jūrmalas Brīvdabas muzejs 17.jūnijā no pulksten 13.00 līdz 16.00 aicina uz interaktīvi izglītojošu pasākumu “Līgotāji, līgotāji nav vairs tālu Jāņu diena…”. Tā rīkotāji uzsver: “jāņus” svin katrs, taču retais apzinās svētku nozīmi, tradīcijas, ticējumus un norisi.

MuzejA īsteni latviska vide palīdzēs sagatavoties Saulgriežu svētkiem,

godājot senās tradīcijas, paražas, senču gudrību un atziņas. Programmā: alus brūvēšanas meistarklase, lāpu gatavošanas meistarklase, siera siešanas un maizes cepšanas meistarklase, Jāņu vainagu pīšanas meistarklase un Jāņu dziesmas.

Šis muzejs atrodas Tīklu ielā 1a, Buļļuciemā, visai nomaļus no pārējās pilsētas. No Lielupes dzelzceļa stacijas pieturas tur var nokļūt ar 1.mikroautobusu (50 centi, sestdien šim pasākumam tuvākie reisi ir pulksten 11.26; 12.12; 12.00; 13.46; 14.45). Blakus muzejam sākas Ragakāpas dabas parka – ar dižkokiem Priežu karali un karalieni – pastaigu takas, netālu atrodama arī Lielupes ieteka jūrā. 

Dzintaru koncertzālē 19.jūnijā pulksten 19.30  – leģendārās Rūdolfa Blaumaņa lugas Skroderdienas Silmačos uzvedums, kurā spēlēs aktieri teju no visiem Latvijas lielākajiem teātriem. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Mellužos, Ezeru ielas peldvietā Lielupes krastā, 21.jūnijā pulksten 19.00 sāksies vasaras saulstāvju svinēšana. Jau no plksten 17.00 visi tiek aicināti piedalīties kopīgā svētku norises vietas iekārtošanā un rotāšanā, vainagu vīšanā. Kopā ar folkloras kopām Kokle un Mare, Jūrmalas amatnīcas meistariem un pašiem jūrmalniekiem ar dziesmām, dejām un Jāņu laika rituāliem tiks sagaidīts saullēkts.

Tur neautomobilisti var nokļūt, ejot un braucot ar velosipēdu (vai ko citu) no Pumpuru dzelzceļa stacijas pa Ezeru ielu līdz galam – vai arī Dubultu stacijā pārsēžoties 3.autobusā (50 centi, pietura pāri ielai), kas dodas uz Valteriem/Kauguriem, un izkāpjot pieturā Ezeru iela. Pasākumam tuvākie reisi no Dubultu stacijas atiet pulksten 16.39, 17.25 vai 19.27.

Lielā līgošana 23. jūnijā no pulksten 21.00 līdz 02.00 šogad norisināsies Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē. Mellužu estrādē no deviņiem vakarā sāksies īsākās gada nakts garākā sadziedāšanās, uz kuru līgotājus aicinās Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Juris Jope un Gundars Grasbergs. No pulksten 23.00 līdz 02.00 balli spēlēs Andris Ērglis un muzikālā apvienība “Mirāža”. Pasākuma norises vietā degs jāņuguns un darbosies kafejnīca.

Kauguru pludmalē pulksten 21.00–23.00 spēlēs grupa Jauno Jāņu orķestris, savukārt pusdivpadsmitos naktī uz skatuves kāps mūzikas grupa Gapoljeri. Pulksten 01.00–02.00 balli spēlēs dīdžejs. Pludmalē degs jāņuguns, būs atvērta kafejnīca.

Ieeja šajos pasākumos – izņemot teātra izrādi – ir bez maksas.

Lasiet arī: Iebraukšanai Jūrmalā no 1.aprīļa atkal jāpērk caurlaide

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas