Ārvalstu tūristiem no Valentīna dienas par ieceļošanu Bali jāmaksā nodoklis

Ārvalstu tūristiem tagad būs jāmaksā 150 000 rūpiju (8,97 eiro) nodoklis par ieceļošanu Bali, kas ir populārs tūristu galamērķis Indonēzijā, Indonēzijas iestādēm norādot, ka šī pasākuma mērķis ir aizsargāt salas vidi un kultūru. Bali no pagājušā gada janvāra līdz novembrim piesaistīja gandrīz 4,8 miljonus tūristu, trešdien, 14.februārī, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Tūrisma nodoklis, par kuru pirmo reizi tika paziņots pagājušajā gadā, stājās spēkā trešdien – Valentīna dienā un attiecas ārvalstu tūristiem, kas ieceļo no ārzemēm vai citām valsts daļām.

Ceļotāji tiek aicināti samaksāt pirms ierašanās, izmantojot “Love Bali” tīmekļa vietni.

Tūrisms, kas pirms pandēmijas veidoja aptuveni 60% no Bali gada IKP, ir bijis nozīmīgs ekonomikas veicinātājs. Saskaņā ar statistikas datiem 2023.gada novembrī tūristi no Austrālijas bijuši līderi ar vairāk nekā 100 000 apmeklētāju, tai sekoja tūristi no Indijas, Ķīnas un Singapūras.

Taču dažu tūristu uzvedība pēdējos gados ir izraisījusi vietējo iedzīvotāju neapmierinātību.

Pagājušā gada martā no Bali tika deportēts kāds krievs, kurš izģērbās Agungas kalnā, ko hinduisti uzskata par dievu mājvietu. Tajā pašā mēnesī varas iestādes paziņoja par plāniem aizliegt ārvalstu tūristiem izmantot motociklus satiksmes noteikumu pārkāpumu dēļ. Arī 2021.gadā tika sacelta ažiotāža par video, kurā bija redzams, kā krievu pāris nodarbojas ar seksu uz Baturas kalna, kas ir vēl viena svēta vieta.

Nodoklis stājās spēkā dienā, kad miljoni indonēziešu devās uz vēlēšanu iecirkņiem, lai ievēlētu jaunu prezidentu un likumdevējus.

Lasiet arī: Romantiskās krāpniecības apmēri pieaug; visbiežāk par upuriem kļūst sievietes vecumā virs 50 gadiem

Lasiet arī: Noskaidroti Latvijas zaļākie novadi, pilsētas un pagasti

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas