Ašeradens: Pēc budžeta pieņemšanas uz valdību virzīs ziņojumu par valsts kapitālsabiedrību kotēšanu biržā

Pēc 2024.gada budžeta pieņemšanas izskatīšanai valdībā Finanšu ministrija (FM) virzīs informatīvo ziņojumu par iespējamo valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību kotēšanu biržā, ceturtdien, 16.novembrī, Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ministrs sacīja, ka FM visām valsts kapitālsabiedrībām izsūtīja gaidu vēstules, uz kurām atbildes ir saņemtas un šis informatīvais ziņojums jau tiek gatavots.

Ašeradens sacīja, ka

pilnīgi skaidrs kandidāts akciju tirdzniecībai biržā ir lidsabiedrība airBaltic,

norādot, ka patlaban jau notiek sagatavošanās darbs, lai lidsabiedrība startētu biržā.

Tāpat Ašeradena ieskatā biržā noteikti būtu jātirgo abu valstij daļēji piederošo telekomunikāciju uzņēmumu – Tet un Latvijas mobilais telefons – akcijas.

FM patlaban notiek arī diskusijas ar Rīgas domi par iespējām startēt biržā ar pašvaldības uzņēmumu Rīgas ūdens un Rīgas siltums akcijām. Arī Rīgas namu pārvaldnieks paudis tādu nodomu.

Ašeradens uzsvēra, ka FM patlaban gatavo sarakstu ar kapitālsabiedrībām, kuru akcijas potenciāli varētu tirgot biržā, vienlaikus norādot, ka daudzās no tām pirms startēšanas biržā būtu jāmaina vadība, jo tai ir jābūt uz tirgu orientētai, un

“valdība tur nedrīkst jaukties pa vidu”.

Finanšu ministrs piebilda, ka, sasniedzot noteiktu tirgus kapitalizācijas līmeni, varētu arī daļu no pensiju fondu kapitāla ieguldīt vietējā kapitāla tirgū.

Lasiet arī: Ašeradens: Lētās naudas laiks ir beidzies

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas