ASV Mičiganas štatā atklāta Latvijas ielu

ASV Mičiganas štata Greilingas bāzē Latvijas un ASV Mičiganas Nacionālās gvardes partnerības 30. gadadienas svētku pasākumu laikā, sestdien, 12. augustā, svinīgā ceremonijā, tika atklāta Latvijas iela, informē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera preses virsniece majore Sandra Brāle.

Latvijas ielu atklāja ASV Mičiganas Nacionālās gvardes komandieris un Mičiganas Militāro un veterānu lietu departamenta direktors ģenerālmajors Pols Rodžers un NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. 

“Neskatoties uz lielo attālumu un kontinentiem, kas šķir mūsu valstis, mums ir ļoti tuvi mērķi, redzējums un milzīgs personāla pašaizliedzīgs ieguldījums savu valstu aizsardzības sistēmas veidošanā,” uzsvēra Kalniņš un piebilda, ka “Mičiganas Nacionālās gvardes un Latvijas bruņoto spēku sadarbības galvenais virzītājs ir cilvēki, kuri 30 gadu garumā veidojuši, uzturējuši un attīstījuši sadarbību”. 

NBS komandieris skaidroja, ka trīsdesmit gadu laikā ir attīstīti, ne tikai daudzi projekti, bet arī kopīgi pildīti uzdevumi reālā kaujas laukā “plecu pie pleca cīnoties pret ienaidnieku un zaudējot karavīru dzīvības”. 

“Atmiņa par šo varonīgo kauju uzliek mums par pienākumu turpināt iesākto ar vēl lielāku atdevi savu spēju izveidē,” pauda Kalniņš.

No 11. līdz 16. augustam Kalniņš atrodas darba vizītē ASV, lai ar Rodžeru pārrunātu Latvijas un ASV bruņoto spēju sadarbību aizsardzības jomā un sadarbības aktualitātes, kā arī apmeklētu starptautiskās militārās mācības Northern Strike 2023, kurās piedalās arī Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi.

Iepriekš jau vēstīts, ka 2017. gadā 

ASV Mičiganas štatā Alpenas Kaujas gatavības apmācības centra bāzē tika atklāta Afganistānā kritušā Latvijas karavīra, seržanta Voldemāra Anševica vārdā nosaukta iela.

Sauszemes spēku 1. kājnieku bataljona karavīrs, seržants Anševics zaudēja dzīvību 2009. gada 1. maijā nemiernieku uzbrukumā Afganistānas Nacionālās armijas novērošanas postenim Kunāras provincē, pildot dienesta pienākumus starptautiskajā operācijā Afganistānā.

Kritušā Latvijas karavīra piemiņai veltītā iela atklāta ASV Mičiganas štatā, jo Latvijas kontingenta karavīri Afganistānā dienēja kopā ar ASV Mičiganas Nacionālās gvardes karavīriem Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā.

Savukārt 2018. gada jūnijā Ādažu bāzē, godinot Latvijas un ASV Mičiganas Nacionālās gvardes partnerības 25. gadadienu svinīgi tika atklāta Mičiganas avēnija.

Lasiet arī: NBS Apvienotā štāba priekšnieka amatā iecelts ģenerālmajors Andis Dilāns

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas