NBS Apvienotā štāba priekšnieka amatā iecelts ģenerālmajors Andis Dilāns

Sabiedriskā medija portāls lsm.lv ziņo, ka valdība otrdien, 8.augustā, par nākamo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieku apstiprināja ģenerālmajoru Andi Dilānu. Viņš amata pienākumus uzņemsies no 1.novembra, šajā postenī nomainot ģenerālmajoru Imantu Ziediņu.

Dilāns NBS dienē kopš 1992.gada un šobrīd Latvijas vēstniecībā Vašingtonā pilda 1.ranga aizsardzības, militārā, gaisa spēku un jūras spēku atašeja ASV, kā arī aizsardzības padomnieka ANO pienākumus. Kā norādīts NATO portāla personāliju sadaļā, viņš dzimis 1970.gadā Ilūkstē, aizraujas ar tenisu un citām aktivitātēm svaigā gaisā.  

Dienesta gaitā ģenerālmajors (pakāpe piešķirta 2014.gadā) ieņēma Baltijas aizsardzības koledžas – BALTDEFCOL, tā atrodas Tartu – komandanta amatu, strādājis kā Latvijas militārais pārstāvis NATO un Eiropas Savienībā,

jau bijis NBS Apvienotā štāba priekšnieks (2007–2012),

kā arī ieņēmis citus nozīmīgus militāros amatus. Apbalvots ar Viestura ordeni.

Tāpat savas militārās karjeras laikā Dilāns dienējis NATO vadītājā starptautiskajā operācijā Bosnijā un Hercegovinā, pildot Zviedrijas-Latvijas apvienotās rotas komandiera vietnieka pienākumus un ar operāciju plānošanu saistītus uzdevumus.

Militāro izglītību ieguvis un papildinājis gan Latvijā, gan ārvalstīs. Ģenerālmajoram ir maģistra grāds nacionālajā drošības stratēģijā, kas iegūts ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Nacionālajā kara koledžā.

Savukārt līdzšinējais NBS Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Imants Ziediņš no šī gada 1.novembra militāro karjeru turpinās Aizsardzības ministrijā, ziņo lsm.lv.

Lasiet arī: NBS gatavība atbilst esošajiem drošības riskiem, apliecina NDK vadītājs

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas