ASV nosaka vīzu ierobežojumus saistībā ar Gruzijas “ārvalstu aģentu” likumprojektu

ASV ieviesīs jaunus vīzu ierobežojumus Gruzijai un sāks pārskatīt valstu divpusējo sadarbību saistībā ar Gruzijas parlamenta šomēnes pieņemto likumprojektu par “ārvalstu aģentiem”, ceturtdien, 23.maijā, paziņoja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (Antony Blinken), ziņo “Reuters”.

Blinkens, paziņojot par šiem pasākumiem savā paziņojumā, norādīja, ka šis likums ” apspiestu biedrošanās un vārda brīvības īstenošanu” un kavētu neatkarīgu plašsaziņas līdzekļu organizāciju darbu.

Likumprojekts izraisīja plašus protestus Gruzijā, oponentiem nosodot to kā autoritāru un Krievijas iedvesmotu likumdošanu. Gruzijas valdošā partija apgalvo, ka tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu NVO ārvalstu finansējuma pārredzamību un aizsargātu valsts suverenitāti.

Vīzu ierobežojumu politika attieksies uz personām, kuras, pēc Blinkena teiktā, ir

“atbildīgas par demokrātijas graušanu Gruzijā vai līdzdarbojas tās graušanā”, kā arī uz viņu ģimenes locekļiem.

“Pārskatot savstarpējās attiecības starp mūsu valstīm, mēs ņemsim vērā Gruzijas rīcību, pieņemot lēmumu par mūsu pašu rīcību,” piebilda Blinkens.

Iepriekš ceturtdien Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova apsūdzēja Vašingtonu par Gruzijas šantāžēšanu.

Lasiet arī: VIDEO | ES nosoda Gruziju par brutālu vēršanos pret “ārvalstu aģentu” likuma protestētājiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas