ASV vēstnieks, pieminot sankcionēto Lembergu, aicina Latviju neatgriezties vecajās sliedēs

Aivars Lembergs paliks pakļauts sankcijām. Viņš ir vienīgais latvietis, kam piemērotas sankcijas saskaņā ar Magņitska likumu, un es ceru, ka tas kalpos par spēcīgu simbolu visam, ko Latvija ir paveikusi cīņā ar korupciju un pieprasot atbildību no valsts amatpersonām, intervijā portālam TVNET norāda ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

“Būtu žēl, ja Latvija atgrieztos vecajos laikos, kad oligarhi dominēja ekonomikā un centās turēt Latviju pakalpīgu Maskavai, kavējot reformas, piemēram, enerģijas sektorā, kaut tās ir ārkārtīgi nepieciešamas, lai stiprinātu Latvijas nacionālo drošību un konkurētspēju. Tāpēc viņš [Aivars Lembergs] pakļauts sankcijām. Viņš paliks pakļauts sankcijām,” intervijā TVNET uzsver Kristofers Robinsons.  

ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā sarunā ar portālu atzīst, ka viena mūsu valstī pavadītā gada laikā  uz viņu lielu iespaidu atstājis viss, ko Latvija paveikusi. Tie ir apbrīnojami sasniegumi. Pirmoreiz Latvijā pabiju 2001. gadā, un kopš tā laika Latvija panākusi milzu progresu, lieliem soļiem attīstījusies ekonomikas un drošības jomā, kā arī kļuvusi par līderi daudzās svarīgās transatlantiskās politikas diskusijās. Būtu žēl, ja [Latvija] kādā no šīm jomām atslābtu un atgrieztos vecajās sliedēs. Nedomāju, ka tas ir Latvijas interesēs. ASV kā Latvijas draugs, sabiedrotais un partneris aicinātu neatgriezties vecajās sliedēs. Domāju, ka mūsu Magņitska sankcijas pret Lembergu runā pašas par sevi,” portālam TVNET uzsver Kristofers Robinsons.

Lasiet arī: “Es gribu ar tevi selfiju!” – Kariņa pašbilde ar Šleseru liek uzdot jautājumus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas