ATD valde paziņo par amatu atstāšanu “politiskā spiediena dēļ”

Valsts SIA Autotransporta direkcija (ATD) sabiedrisko attiecību vadītājs Viktors Zaķis ziņo, ka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš un valdes loceklis Modris Jaunups piektdien, 21.aprīlī ir atstājuši savus amatus.

Amata pienākumu turpmākā izpilde nav iespējama ņemot vērā politiķu spiedienu veikt darbības, kas neatbilst spēkā esošajām tiesību normām un nākotnē var radīt negatīvas sekas uzņēmumam un valstij, teikts paziņojumā. Kā jau ir ziņots agrāk, valdība un Satiksmes ministrija vēlējās, lai ATD atrastu iespējas lauzt līgumus ar pārvadātājiem, kurus Kontroles padome sodīja par neatļautu vienošanos tirgus sadalē.

Paziņojumā Godiņš uzsver, ka, prettiesiski laužot līgumus, ATD valdei personīgi nāktos atbildēt ar savu mantu tiesas priekšā, tas radītu būtiskas sekas uzņēmumam un valstij.

“Mēs neesam gatavi veikt prettiesiskas darbības tikai tāpēc, ka,

iespējams, atsevišķi politiķi vēlas iet kāda pārvadātāja pavadā.

Šis ir viens no lielākajiem konkursiem neatkarīgās Latvijas vēsturē, summas ir iespaidīgas un bija prognozējams, ka būs pārvadātāju cīņas, publiski nomelnojot direkciju. Tomēr nebijām gatavojušies, ka šajās cīņās iesaistīsies politiķi,” saka ATD valdes priekšsēdētājs,

Viņš turpina; “Darbu Autotransporta direkcijā uzsāku 2015.gada februārī. Vairāk nekā astoņu gadu laikā kopā ar kolēģiem esam ieviesuši virkni mūsdienīgu pakalpojumu e-vidē, paplašinājuši uzņēmuma darbības jomas, nodrošinājuši stabilu un nepārtrauktu uzņēmuma darbību, kā arī veicinājuši uzņēmuma izaugsmi un reģionālā sabiedriskā transporta sistēmas reorganizāciju Latvijā atbilstoši vienotiem kvalitātes standartiem.

Ar pilnu atbildības sajūtu varu apgalvot, ka darbus vienmēr esam veikuši godprātīgi un atbilstoši likumam un nekad līdz šim un arī tagad neesam gatavi veikt nekādas prettiesiskas darbības, kas varētu nest zaudējumus Autotransporta direkcijai un valstij kopumā. Nonākot izvēles priekšā, kopā ar valdes locekli Modri Jaunupu esam nolēmuši saglabāt vērtības, kuras turam godā, un nolikt savas pilnvaras uzņēmumā.”

Vienlaikus tika izplatīta arī Satiksmes ministrijas mediju relīze, kas ziņo, ka ir pieņemta ATD valdes rosinātā atkāpšanās, vienojoties par tiesisko attiecību pārtraukšanu ar valdes priekšsēdētāju Godiņu un valdes locekli Jaunupu. ATD darbības nodrošināšanai SM no 22.aprīļa ir iecēlusi uzņēmuma pagaidu valdi. Par tās valdes priekšsēdētāju iecelts Artūrs Caune, savukārt par pagaidu valdes locekli – Svetlana Mjakuškina.

“SM vadības vārdā

vēlos pateikties ATD valdei par ilggadēju godprātīgu darbu

un ieguldījumu sabiedriskā transporta nozares attīstībā, relīze citē  Satiksmes ministrijas valsts sekretāres vietnieci Ligitu Austrupi. “Kristiāna Godiņa vadībā ir īstenota ATD darbības optimizācija, uzlabojot darbu ar klientiem, nodrošināta pasažieru pārvadājumu darbības koordinācija un efektīva darbība Covid pandēmijas laikā”.

Artūrs Caune pašreiz pilda SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas attīstības direktora amata pienākumus, bet pirms tam uzņēmumā bijis valdes loceklis. Tāpat Caunem ir pieredze AS RB Rail tehniskās attīstības un ekspluatācijas stratēģiju un finansējuma piesaistes jautājumos. Savukārt ATD pagaidu valdes locekle Svetlana Mjakuškina ir pašreizējā Būvniecības valsts kontroles biroja direktore.

Tuvākajā laikā uz ATD valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem tiks izsludināts atklāts konkurss, vēsta ministrijas relīze.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Lasiet arī: Sabiedriskā autotransporta pārvadājumos jāiztīra korupcijas perēklis, sola premjers

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas