Atjaunota depozīta kuponu atprečošanas pakalpojuma darbība

Atjaunota kiberuzbrukuma rezultātā skartā taromātu piegādātāja Tomra Systems ASA (Tomra) depozīta kuponu atprečošanas pakalpojuma darbība, informē Depozīta Iepakojuma Operators  (DIO) valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis. 

Stūrītis skaidro, ka iedzīvotāji var izmantot iepriekš izdotos un neatprečotos kuponus visos depozīta punktos. Vienlaikus DIO norāda, ka ir iespējami traucējumi ar tikko izdotu kuponu atprečošanu – kavējums līdz 20 minūtēm. 

Savukārt veikalu tīklos – Rimi, Lidl un u.c veikali – kuros netika izmantota Tomra sistēma kuponu atprečošana iespējama bez jebkādiem traucējumiem.  

“Esam saņēmuši apstiprinošu informāciju no Tomra par ietekmētās sistēmas darbības atjaunošanu ar nelieliem traucējumiem – atsevišķās vietās iespējams, ka tikko izdota kupona atprečošana notiek ar nelielu aizkavēšanos līdz maksimums 20 minūtēm. Ja šāda situācija rodas, lūdzam klientiem būt saprotošiem un nesteigties kuponu atprečot uzreiz,” stāsta Stūrītis un piebilst, ka pašlaik Tomra risina arī šos traucējumus. 

DIO pārstāvis uzsver, ka visi tirgotāji apzināti un informācija par depozīta kupona atprečošanas iespējām ir nodotoa veikalu darbiniekiem un klientiem. 

“Izsakām pateicību tirgotājiem par ātru un efektīvu sadarbību, kā arī pircējiem par sapratni,” norāda  Stūrītis.

BNN jau vēstīja, ka kopš svētdienas, 16.jūlija vakara, kiberuzbrukuma rezultātā, veikalos pagaidām  nav iespējams norēķināties ar depozītu sistēmas kuponiem.

Lasiet arī: Daļā tirdzniecības vietu kuponu atprečošana atkal ir pieejama

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas