Augstās izmaksas un bažas par drošību ietekmē Parīzes olimpisko spēļu rezervācijas

Pieaugošās ceļošanas un naktsmītņu izmaksas, politiskie nemieri Francijā un bažas par drošību attur daudzus sporta līdzjutējus un apmeklētājus no Parīzes olimpisko spēļu apmeklēšanas šovasar, lai gan rīkotājpilsētas parasti gaida ievērojamu apmeklētāju skaitu, tādējādi uzsverot savu prestižu un veicinot ekonomisko izaugsmi, ceturtdien, 4.jūlijā, ziņo “Reuters”.

Tiek prognozēts, ka lidojumu rezervācijas uz Parīzi pieaugs par 10% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Šāds pieaugums krasi atšķiras no 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā novērotā 115% kāpuma un Tokijas olimpisko spēļu laikā novērotā 20% pieauguma Covid-19 pandēmijas laikā, ziņo datu uzņēmums “ForwardKeys”, kas specializējas lidojumu biļešu tirdzniecībā.

Tikmēr viesnīcu rezervācijas Parīzē salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir samazinājušās, un ieņēmumi lielākajā jūnija daļā attiecīgi samazinājās par 25%, liecina Parīzē bāzētās konsultāciju kompānijas MKG dati.

Saskaņā ar sporta ceļojumu aģenta Alana Bačanda (Alan Bachand) sniegto informāciju augstās cenas un bažas par drošību atbaida potenciālos apmeklētājus, turklāt šobrīd esot novērojams zemākais rezervāciju skaits pēdējo 25 gadu laikā, kāda sporta pasākuma apmeklēšanai.

Šis atspoguļo plašākas problēmas, ar kurām saskaras pilsētas, kas rīko starptautiskus sporta pasākumus,

jo pilsētās jau tā ir novērojama tūristu pārblīvētība un augstas cenas, kas attur daudzus patērētājus, kuri piedomā pie sava budžeta, neraugoties uz postpandēmisko ceļošanas pieprasījumu, lai gūtu pieredzi.

Līdzīgas tendences bija vērojamas arī Londonā 2012.gada olimpisko spēļu laikā, kad līdzīgu iemeslu dēļ ieceļotāju skaits palielinājās tikai par 3%.

Saskaņā ar Parīzes tūrisma biroja datiem vidējās viesnīcu cenas laikā no 26.jūlija līdz 11.augustam salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaugušas par 70% – līdz 342 eiro par nakti.

Taču neraugoties uz augstajām cenām četrzvaigžņu viesnīcās, kas sasniedz pat 1 000 eiro par nakti, kas atbaida pat daudzus turīgākos klientus, “Airbnb” ir ziņojis par strauju rezervāciju pieaugumu Parīzes reģionā olimpisko spēļu laikā, kas kopš marta ir par 400% lielāks nekā iepriekšējā gadā.

Aviokompānija “Air France-KLM” pirmdien paziņoja, ka tā prognozē zemāku vasaras pārdošanas apjomu, jo ceļotāji izvairās no olimpiskajām spēlēm.

Arī luksusa ceļojumu aģentūra “Global Travel Moments” ziņojot, ka klienti atliek ceļojumus uz Parīzi, atsaucoties uz bažām par drošību un augstajām izmaksām, ko vēl vairāk saasinājušas ārkārtas vēlēšanas un paaugstinātā terorisma trauksme.

Luksusa preču mazumtirgotāji cerot palielināt pārdošanas apjomus citos reģionos ārpus Parīzes, jo tūristi izvairās no Francijas galvaspilsētas.

Dažas ceļojumu aģentūras prognozējot, ka biļešu un naktsmītņu rezervāciju pieaugums varētu palielināties pirms spēļu sākuma.

Pēc analītiķu domām ceļošana ar vilcieniem un automašīnām var veicināt pēdējā brīža īres mājokļu rezervācijas. Saskaņā ar “Eurostar” ziņojumiem, salīdzinot ar pagājušo gadu, vilcienu biļešu pārdošanas apjoms uz Parīzi olimpisko un paralimpisko spēļu laikā ir palielinājies par 7%.

Kā ziņots, neraugoties uz šiem izaicinājumiem, tiek sagaidīts, ka Parīzes olimpiskās spēles sniegs ievērojamus ekonomiskos ieguvumus, kas, pēc aplēsēm, varētu sasniegt 12 miljardus ASV dolāru.

Lasiet arī: Finansējumu dalībai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varētu saņemt tikai Latvijas basketbola izlase

Lasiet arī: VIDEO | Francijas vēlēšanu pirmajā kārtā uzvar galēji labējie, kreisā spārna atbalstītāji protestē

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas